Byter namn och börsplanerar

Bynk byter namn till Rocker. Det svenska fintechbolaget har passerat 100 miljoner kr i omsättning. Något ekonomiskt resultat för 2019 föreligger ännu inte för Bynk/Rocker.

Fintechbolaget Bynk meddelar att man byter namn till Rocker. Dessutom ska man bredda sina tjänster, lansera en ny strategi och har förhoppningar om att skapa en europeisk ”neobank”.
Dessutom umgås man med planer på en börsnotering av bolaget.

– Vi bygger en ledande neobank och utvecklar ett allt bredare utbud av finansiella tjänster. Vi vill ge människor större makt och kontroll över sin egen ekonomi, göra det lättare att öka sitt sparande, hantera egna lån och sköta betalningar. Nu ökar vi takten ytterligare med fokus på att ge så många som möjligt tillgång till våra tjänster”, säger Emil Hansson, vd för Bynk i pressmeddelandet.

Namnet Bynk ska fortsatt användas och då som ett varumärke för konsumentlång. Bolaget har satsat aggressivt på marknadsföring om än så här långt inte med någon större återbetalning på satsningen.
Under 2018 gjorde Bynk en förlust på 110 miljoner kr vilket ska sättas i relation till en omsättning på mindre än en tredjedel av förlusten, 36 miljoner kr.

Enligt bolaget har dess intäkter under 2019 ökat med 180 procent.
Några konkreta siffror på det eller på hur mycket pengar man förlorade under fjolåret har ännu inte meddelats.

– Vi har vuxit snabbt och etablerat en stark plattform att skala upp från. Nu inleder vi vår internationalisering med målet att sätta ned foten i ett antal nya länder under året, säger Emil Hansson i pressreleasen.
Man säger sig samtidigt undersöka möjligheten till börsnotering.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil