City Gross ger upp lågpriskonceptet

Montage Skärmdump Hyllinge Cash/TPS Content
City Gross avvecklar sitt lågpriskoncept Hyllinge Cash på Familia i Hyllinge sedan men inte lyckats få tillbaka lönsamheten i konceptet.

2014 invigde City Gross sitt lågpriskoncept Hyllinge Cash på vad som idag är Familia i skånska Hyllinge. 
Fram tills för tre år sedan fanns en City Gross-butik vägg i vägg men den lades ned då för att man skulle fokusera på lågprisbutiken.

Nu ger City Gross upp även den satsningen och lägger ned butiken vid nyår.
Därmed förlorar även 51 personer sina jobb.

Driftschefen, Nemrod Gulo, säger till hd.se att det är dålig lönsamhet som ligger bakom beslutet.
– Det är något vi kämpat med under flera år. Vi har tittat på kostnaderna och försökt att göra besparingar, säger Gulo till lokaltidningen. 
Enligt senast tillgängligt bokslut gjorde butiken en förlust på 27 miljoner kr, nästan en fördubbling från året innan.
– Det är inget unikt för just Cash i Hyllinge, men först kom pandemin som påverkade oss på olika sätt och nu drabbas hela vår bransch hårt på grund av de höjda bensin- och energipriserna, säger Nemrod Gulo till hd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil