Cloetta lägger ned i Helsingborg

Foto MostPhotos
Cloetta lägger ned sin fabrik i Helsingborg där man processar nötter. Fabriken ska stängas i början av 2021 och 25 personer blir av med jobbet.

Nu kommer beskedet att Cloetta lägger ned fabriken i Helsingborg där man processar nötter.
Åtgärden ingår i Cloettas miljonnedskärningar och produktionen ska läggas ut på en extern leverantör.

Fabriken i Helsingborg ska, enligt Cloetta, stängas redan under början av 2021 och totalt kommer 25 personer att förlora sina nuvarande jobb.
När det gäller lokalerna hyr Cloetta dessa och de återgår då till fastighetsägaren.

Det här agerandet ger enligt Cloetta cirka 15 miljoner kr i omstruktureringskostnader å ena sidan men å andra sidan en årlig besparing på upp till 10 miljoner kr. Det aktuella nötsegmentet stod för 4 procent av Cloettas omsättning under 2019.

– Tredjepartsleverantören har valts ut efter en noggrann process där vi utvärderat ett stort antal leverantörer och deras förmåga att fokusera på säkerhet, kvalitet och leverans. Genom outsourcingen kommer vi att kunna förbättra vår konkurrenskraft och vårt erbjudande inom nötsegmentet samtidigt som vi får tillgång till nya teknologier, kommenterar bolagets vd Henri de Sauvage-Nolting.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil