Coop ändrar medlemsrabatter

Marcus Björling, pressekreterare på Coop | Foto Pressbild
Matvarukedjan Coop har beslutat att göra förändringar i sitt medlemsprogram, vilket påverkar miljontals medlemmar runt om i landet. Den välkända tisdagsrabatten, som tidigare innebar fem procent rabatt på hela matkassen för köp över 200 kronor, ändras till förmån för enstaka varors priser.

Beslutet att ändra tisdagsrabatten har tagits som en anpassning till branschstandarder, enligt Marcus Björling, pressekreterare på Coop. Från och med den 1 februari 2024 gäller istället procentrabatter på ordinarie priser, vilket innebär att medlemmar får rabatt på enskilda produkter istället för på hela köpet.

Detta steg har mötts med förståelse från vissa håll, medan andra uttrycker oro över förlusten av den populära medlemsförmånen. Medlemskapet hos Coop innebär traditionellt sett en mängd olika rabatter och förmåner, men förändringen i tisdagsrabatten markerar en ny kurs för kedjan.

Enligt Björling kan det finnas variationer i rabattsystemet beroende på vilken förening man är medlem i. Coop har 26 olika föreningar runt om i landet, och vissa kan välja att behålla andra rabattsystem såsom seniortisdagar eller rabatter på andra veckodagar.

För många av Coops 3,9 miljoner medlemmar innebär detta en justering av inköpsvanor och förväntningar. Medlemskapet i matvarukedjor har traditionellt sett erbjudit kunderna förmåner och rabatter som lockat till lojalitet, och förändringen i tisdagsrabatten kan potentiellt påverka medlemmarnas engagemang i Coops program.

Denna anpassning i rabattstruktur reflekterar en större trend inom detaljhandeln, där företag strävar efter att uppdatera och förnya sina lojalitetsprogram för att möta kundernas förväntningar och behov på ett bättre sätt. För Coop är detta ett steg mot att modernisera sitt medlemskap och förbli konkurrenskraftigt i en ständigt föränderlig marknad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil