Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Foto Pressbild
Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

Resultatet är ur en ny Sifo-undersökning som Hjärt-Lungfonden och regeringens kommitté för att främja fysisk aktivitet låtit göra.

– Vår stillasittande livsstil är på väg att bli ett av de största hoten mot folkhälsan. Den här undersökningen visar att det finns ett tydligt behov av att öka kunskapen om hur viktigt det är att röra sig i vardagen, säger Per Nilsson, ordförande i kommittén.
2021 tog Folkhälsomyndigheten fram anpassade riktlinjer kring fysisk aktivitet och stillasittande. 

Huvudbudskapet är att vi ska bryta stillasittandet och att all rörelse räknas. En av rekommendationerna är att alla vuxna bör ägna sig åt pulshöjande fysisk aktivitet minst 150–300 minuter i veckan, vilket motsvarar 2,5–5 timmar varje vecka.

Men endast 30 procent av de svarande i undersökningen känner till hur mycket man ska röra sig för att följa rekommendationerna. 59 procent tror att man ska röra sig mindre än rekommendationerna förespråkar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil