Annons

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jan Ehrensvärd ny i Lantmännens styrelse

Lantmännen föreslår Jan Ehrensvärd som ny styrelseledamot i Lantmännens koncernstyrelse. Jan har ett flertal styrelseuppdrag men kommer vid invalet att lämna sitt uppdrag i LRF:s riksförbundsstyrelse.

Jan Ehrensvärd är född 1968, utbildad till civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och driver en gård utanför Tomelilla i Skåne med inriktning på växtodling. Sedan 2014 har gården också en omfattande odling av äpplen för bland annat must och cidertillverkning.

– Jan Ehrensvärd har en bred erfarenhet från olika verksamheter och områden. Hans kunskap om förutsättningarna för svenskt lantbruk är djup, både genom utvecklingen av det egna företaget och via sin styrelsepost i Lantbrukarnas riksförbund (LRF). Jan har också en betydande erfarenhet från olika positioner i internationella företag som kommer vara mycket värdefull i styrelsearbetet när Lantmännen nu fortsätter utvecklingen i linje med den långsiktigt strategiska inriktningen, Jord till Bord 2030, säger Kjell Eriksson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Jan har idag ett flertal styrelseuppdrag: han innehar bland annat ordförandeposten i Treform Packaging AB och Äppelriket Ekonomisk Förening, och är ledamot i LRF:s riksförbundsstyrelse och Agria Djurförsäkring AB. Jan kommer dock att lämna uppdraget inom LRF och Agria Djurförsäkring vid inval till Lantmännens styrelse.

Annons

powered by Typeform

Annons

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

”Allt beror på läget”

Reitan driver Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige och konstaterar att koncernens butiker drabbas olika hårt i Corona-tider där läget är helt avgörande.

Coop agerar i Karlskoga

Coop Värmland stänger nu en butik i Karlskoga och låter personal därifrån stötta Coop Forum för att den ska kunna hållas öppen även i nuvarande läge.

Tusentals går med i Handels

Den tuffa situationen i Corona-virusets spår får fler att söka sig till facket. Handels kan räkna in drygt 3 300 nya medlemmar hittills under mars.

Marknadsför gratis

Mecenat, som förhandlar fram studentrabatter, vill bidra i ett tufft läge genom att låta lokala företag marknadsföra sina varor och tjänster gratis.

”H&M tappar 45 procent”

Carnegie skriver i en analys att man räknar med att H&M:s försäljning under mars-maj kommer att minska cirka 45 procent med kvardröjande effekter.

Officiell kaffeleverantör

Löfbergs skapar finska arenaframgångar och blir officiell kaffeleverantör till den nya multiarenan UROS Live i
Tammerfors.

Anmäl dig till

powered by Typeform

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch