Jan Ehrensvärd ny i Lantmännens styrelse

Lantmännen föreslår Jan Ehrensvärd som ny styrelseledamot i Lantmännens koncernstyrelse. Jan har ett flertal styrelseuppdrag men kommer vid invalet att lämna sitt uppdrag i LRF:s riksförbundsstyrelse.

Jan Ehrensvärd är född 1968, utbildad till civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och driver en gård utanför Tomelilla i Skåne med inriktning på växtodling. Sedan 2014 har gården också en omfattande odling av äpplen för bland annat must och cidertillverkning.

– Jan Ehrensvärd har en bred erfarenhet från olika verksamheter och områden. Hans kunskap om förutsättningarna för svenskt lantbruk är djup, både genom utvecklingen av det egna företaget och via sin styrelsepost i Lantbrukarnas riksförbund (LRF). Jan har också en betydande erfarenhet från olika positioner i internationella företag som kommer vara mycket värdefull i styrelsearbetet när Lantmännen nu fortsätter utvecklingen i linje med den långsiktigt strategiska inriktningen, Jord till Bord 2030, säger Kjell Eriksson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Jan har idag ett flertal styrelseuppdrag: han innehar bland annat ordförandeposten i Treform Packaging AB och Äppelriket Ekonomisk Förening, och är ledamot i LRF:s riksförbundsstyrelse och Agria Djurförsäkring AB. Jan kommer dock att lämna uppdraget inom LRF och Agria Djurförsäkring vid inval till Lantmännens styrelse.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil