Skånsk tvål – en ren succé

Det har blivit rusning efter tvål under pandemin där vi tvättar händer och annat som aldrig förr. | Foto av Burst
Många har det trögt nu i coronatider. En del har istället full fart. Ett sådant företag är Victoria soap, tvålfabriken i Helsingborg som har högtryck.

Det har blivit rusning efter tvål under pandemin där vi tvättar händer och annat som aldrig förr.
Då har det också blivit högtryck hos exempelvis tvålfabriken Victoria soap i Helsingborg – men där ser man miljötänkandet som den stora förklaringen.
– Epidemin har fått folk att använda mer tvål. Men framför allt gynnas vi av en ökad miljömedvetenhet där våra handtvålar är överlägsna tvål på flaska, säger ägaren Jonny Freij till hd.se.

Få lär ha missat att coronaviruset får människor att tvätta händerna mer. Som en självklar effekt har det fått den globala försäljningen av tvål att skjuta i höjden. När tidningen i vintras skrev om Skandinaviens enda tvålfabrik, Helsingborgsbaserade Victoria Soap, hade bolaget just avslutat en hektisk höst.

Victoria soap är faktiskt idag Skandinaviens enda tvålfabrik och nu kör man så det ryker.
Sedan i februari ligger man på en fördubblad omsättning i jämförelse med 2019.
Helsingborgsbolaget säljer framför allt sina tvålar under andra varumärken men även en egen serie som är framgångsrik i Asien.

I år har man lanserat en schampotvål som blivit en succé, en fast tvål som man kan tvätta både håret och kroppen med.
– Vi trodde att vi skulle sälja knappt 100 000 i månaden av den produkten. Nu ligger vi på 600 000 per månad. Under alla mina år i bolaget har jag faktiskt aldrig varit med om något liknande, säger Jonny Freij till hd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil