Skånsk tvål – en ren succé

Det har blivit rusning efter tvål under pandemin där vi tvättar händer och annat som aldrig förr. | Foto av Burst
Många har det trögt nu i coronatider. En del har istället full fart. Ett sådant företag är Victoria soap, tvålfabriken i Helsingborg som har högtryck.

Det har blivit rusning efter tvål under pandemin där vi tvättar händer och annat som aldrig förr.
Då har det också blivit högtryck hos exempelvis tvålfabriken Victoria soap i Helsingborg – men där ser man miljötänkandet som den stora förklaringen.
– Epidemin har fått folk att använda mer tvål. Men framför allt gynnas vi av en ökad miljömedvetenhet där våra handtvålar är överlägsna tvål på flaska, säger ägaren Jonny Freij till hd.se.

Få lär ha missat att coronaviruset får människor att tvätta händerna mer. Som en självklar effekt har det fått den globala försäljningen av tvål att skjuta i höjden. När tidningen i vintras skrev om Skandinaviens enda tvålfabrik, Helsingborgsbaserade Victoria Soap, hade bolaget just avslutat en hektisk höst.

Victoria soap är faktiskt idag Skandinaviens enda tvålfabrik och nu kör man så det ryker.
Sedan i februari ligger man på en fördubblad omsättning i jämförelse med 2019.
Helsingborgsbolaget säljer framför allt sina tvålar under andra varumärken men även en egen serie som är framgångsrik i Asien.

I år har man lanserat en schampotvål som blivit en succé, en fast tvål som man kan tvätta både håret och kroppen med.
– Vi trodde att vi skulle sälja knappt 100 000 i månaden av den produkten. Nu ligger vi på 600 000 per månad. Under alla mina år i bolaget har jag faktiskt aldrig varit med om något liknande, säger Jonny Freij till hd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil