Coca-Cola i nytt projekt om hälsa

Coca-Cola i nytt projekt om hälsa
”Hur mår du?” är temat när Coca-Cola och Röda korset inleder ett nytt samarbete i Sverige. Foto: Pressbild
Coca-Cola i Sverige stärker nu samarbetet med Svenska Röda korset genom att gå in och stötta arbetet för att främja psykisk hälsa bland unga.

Coca-Cola i Sverige stärker nu samarbetet med Svenska Röda korset genom att gå in och stötta arbetet för att främja psykisk hälsa bland unga.

I det gemensamma treåriga projektet ”Hur mår du?” ska Coca-Cola i Sverige och Röda korset öka kunskapen och bryta stigman inom psykisk ohälsa.
– Vi är otroligt glada över att förstärka och bygga vidare på det givande samarbete vi haft med Röda korset under flera år, inte minst under coronakrisen. För oss är det viktigt att vara en positiv kraft i samhället, och genom detta projekt kommer vi tillsammans belysa denna viktiga fråga, säger Sofie Eliasson-Morsink, vd för Coca-Cola Europacific Partners i Sverige.

– Att få stöd när behovet finns är viktigt för alla, och vi vet att vi gör som mest skillnad när vi arbetar tillsammans. Att Coca-Cola i Sverige stöttar Röda korsets arbete mot psykisk ohälsa kommer att betyda mycket för många. Det är viktigt att komma ihåg att psykisk hälsa är lika betydelsefullt som fysisk hälsa och ”Hur mår du?” är ett viktigt sätt för oss att stötta samhället och människor som mår dåligt, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset.

Projektet ”Hur mår du?” fokuserar på att nå ut med kunskap och information till unga om psykisk hälsa. För att nå ut på ett bra sätt och fokusera på rätt frågor kommer ungdomar vara medskapare i projektet.
En riskfaktor för psykisk ohälsa är socioekonomisk utsatthet och ”Hur mår du?” kommer därför särskilt rikta sig till unga som bor i områden där många lever i socioekonomisk utsatthet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil