DHL höjer priserna i Sverige vid nyår

Foto MostPhotos
DHL höjer priserna liksom många andra speditörer planerar. I DHL:s fall blir det en höjning med 7,9 procent vid årsskiftet.

I en tid av såväl allmänna prishöjningar som dyrare energi- och drivmedelskostnader är det knappast någon som blir förvånad över att DHL nu flaggar för prishöjningar.
Till skillnad från andra speditörer, som inte gärna flaggar med prishöjningar i förväg, meddelar nu DHL att man från och med 1 januari 2023 höjer priserna i Sverige med 7,9 procent.

Prisjusteringar sker årligen hos DHL och varierar från land till land. De gäller kunder med standardavtal.
– Hittills har 2022 varit ännu ett turbulent år med en instabil marknadsmiljö som utmanar global handel. Men vi har bevisat vår förmåga att erbjuda stabila och pålitliga tjänster till våra kunder globalt, säger Peter Ervasalo, vd för DHL Express Sverige.

– Med den årliga prisjusteringen kan vi investera i vår infrastruktur och teknologi för att säkerställa motståndskraftiga och hållbara kundlösningar i världsklass. Det inkluderar toppmoderna flygplan och fordon, utvidgning av våra faciliteter för att möta ökande efterfrågan från kunder och investeringar i gröna och mer hållbara lösningar, såsom hållbart flygbränsle och elfordon, tillägger Ervasalo i pressmeddelandet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil