Vill inte slänga bort våra personliga saker

Vill inte slänga bort våra personliga saker
Jannice Wistrand, feng shui-konsult och inredare, tipsar om hur vi kan förhålla oss till prylar. Foto: Pressbild
Ingen chock, kanske – men nu landar i alla fall undersökningen som säger sig visa att åtta av tio har svårt att göra sig av med personliga saker.

Ingen chock, kanske – men nu landar i alla fall undersökningen som säger sig visa att åtta av tio har svårt att göra sig av med personliga saker.

1 023 svenskar har svarat i en undersökning gjort av Sifo på uppdrag av förvaringsföretaget Elfa.
Enligt dessa är det så att vi har svårt att göra oss av med personliga saker.
84 procent av dem som svarat tycker det är svårt att göra sig av med sådana och värst är det att slänga foton (53 procent), arvegods (52 procent), favoritkläder och skor (34 procent) och barnens teckningar (25 procent).

– Vår undersökning visar att hela 7 av 10 svenskar har lådor med prylar som de inte har öppnat på ett år. Förmodligen eftersom många inte har lust att städa och sortera. Med bra förvaring blir det enklare och roligare att hålla ordning, få undan det man inte vill ha framme och framhäva det man vill ska synas. Små detaljer gör stor skillnad som kan resultera i ett trivsamt och inte minst personligt hem, säger Christine Dalman, förvaringsexpert Elfa.

Nu föreslår Elfa saker man kan göra åt situationen och det gör man i samarbete med inredaren och feng shui-konsulten Jannice Wistrand som lämnar nedanstående fem tips om personlig inredning.

Fem tips om inredning
1. Sortera ut godbitar ur trenderna – inred med prylar som ditt hjärta slår ett extra slag för, så hemmet fungerar i längden också.
2. Investera bara i saker du älskar – slopa slit och släng kulturen, satsa istället på inredning som du verkligen behöver och som har bra kvalitet.
3. Ge inredningen tid – samla inspiration, moodboards och testa dig fram med olika kombinationer. Prylarna hittar till slut sin rätta plats.
4. Rensa och behåll bara saker du verkligen gillar – under åren samlar vi på oss massvis, se till att sälja eller ge bort saker regelbundet och omge dig istället med saker du gillar.
5. Mixa och matcha – blanda gärna nytt med gammalt, ljust med mörkt, mönstrat med enfärgat. Det ger en betydligt personligare känsla i hemmet och en dynamisk helhet när man lyckas få en fin balans i inredningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil