Utbildar handlare i juridik

Utbildar handlare i juridik
Handlarrätt hjälper dig att gå från brott till fällande dom och lanseras nu av Livsmedelshandlarna. Foto: Pressbild

Nu lanserar Livsmedelshandlarna en juridisk utbildning i sex delar, Handlarrätt, som ska hjälpa handlarna öka chansen till fällande domar vid brott. 

Sveriges handlare har blivit vana vid att polisanmälningar inte leder till några konsekvenser för den som begått brott i butiken. Det har även hänt att polisen inte velat ta upp anmälan. Allt detta leder till stor frustration, skriver Livsmedelshandlarna.

Därför lanserar organisationen nu Handlarrätt, en utbildning i sex delar som ska hjälpa dem som blivit utsatta för brott i butik att öka chansen till fällande dom.

– Brott i butik, stölder, hot och trakasserier är inte prioriterat av rättsväsendet idag, anser Livsmedelshandlarnas vd Pär Bygdeson.

– Det vill vi ändra på eftersom det ofta är denna typ av brott som är instegsbrott för unga kriminella.

I sex delar ska Marie Wallin, jurist och tidigare kammaråklagare, lotsa deltagarna genom de steg de behöver ha koll på för att en polisanmälan ska få bästa möjliga effekt.

– Tyvärr är det idag inte så enkelt att rättsväsendet står på tårna för att hjälpa dig som blivit utsatt för brott, men genom att du gör din anmälan på rätt sätt ökar chanserna att du kommer hela vägen till fällande dom, menar Bygdeson. Utbildningen är kostnadsfri och tar ungefär en halvtimme att genomföra.

Den är öppen för alla som vill lära sig mer om hur man går från att varit utsatt för ett brott till att få en fällande dom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil