”En bra budget för de handelsanställda”

”En bra budget för de handelsanställda”
Linda Palmetzhofer. Foto: Pontus Lundahl
Skattereduktion, höjd sjukpenning och familjevecka gör att Handelsanställdas förbund tycker regeringens budget är bra för de handelsanställda.

Skattereduktion, höjd sjukpenning och familjevecka gör att Handelsanställdas förbund tycker regeringens budget är bra för de handelsanställda.

Den som är med i a-kassan får en skattereduktion med 25 procent av avgiften på ett år. Inkomsttaket för sjukpenningen höjs och familjeveckan införs, vilket ger föräldrar till barn mellan fyra och 16 år tre dagars extra ledigt.

Det är några delar av innehållet i regeringens budget, som presenterades idag och det gillar Handelsanställdas förbund.
– Det är en budget som är bra för handel och handelsanställda, säger fackförbundets ordförande Linda Palmetzhofer.

Palmetzhofer lyfter särskilt fram familjeveckan, som föreslås börja gälla från 1 april nästa år.
– Familjeveckan ger Handels medlemmar mer makt över sin arbetstid, så det blir mer utrymme för de viktigaste i livet – tid med barnen i skolan eller på lov, tid som underlättar att få ihop vardagen, påpekar hon. Skattereduktion för a-kassan välkomnas också av Handels.
– Men vi efterlyser motsvarande skattereduktion för fackföreningsavgiften. Det är inte rimligt att arbetsgivarna har skattereduktion för sina avgifter, men arbetstagarna har det inte, påpekar Handels ordförande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil