Ekologisk exportsatsning öppnar brittisk dörr

Arkivbild Mostphotos
Organic Sweden lanserar en treårig exportsatsning mot Storbritannien, kallad Organic Export UK, för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag med ekologiska produkter. Projektet Organic Export UK kommer att samla ett brett spektrum av svenska företag för att presentera sina ekologiska produkter på stora mässor..

Marknaden för ekologiska livsmedel i Storbritannien har växt kontinuerligt under de senaste 12 åren, med en tillväxttakt som är mer än dubbelt så hög för ekologiska produkter jämfört med konventionella alternativ. Denna växande efterfrågan öppnar upp möjligheter för svenska producenter att expandera och nå nya kunder.

Projektet Organic Export UK kommer att samla ett brett spektrum av svenska företag och varumärken inom olika produktkategorier, såsom spannmål, mjöl, drycker, snacks och oljor. Målet är att dessa producenter ska få möjlighet att presentera sina ekologiska produkter på mässor såsom Natural & Organic Products Expo i London och Nordic Organic Food Fair i Stockholm under perioden 2024–2026.

Organic Sweden kommer att vara närvarande på Natural & Organic Products Expo i London 2024 för att träffa samarbetspartners på den brittiska marknaden och delta i seminarieprogrammet. Den gemensamma paviljongen för svenska ekologiska producenter kommer sedan att lanseras på Nordic Organic Food Fair i Stockholm samma år.

Projektet Organic Export UK finansieras till största delen av EU och syftar till att främja exporten av ekologiska livsmedel från Sverige genom olika aktiviteter för marknadsföring och försäljning. Detta initiativ förväntas öka både försäljningen och produktionen av ekologiska livsmedel från Sverige på den brittiska marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil