Emma och Sebastian årets lokala hjältar

Emma och Sebastian Gröndal är årets lokala hjältar hos Ica | Foto: Pressbild
Boden-baserade Tegelbrukets hantverksmejeri vinner Icas entreprenörspris. Emma och Sebastian Gröndal är därmed årets lokala hjältar.

Av 200 nominerade från hela Sverige står det nu klart att vinnarna av Icas entreprenörspris är hemmahörande i Boden. 
Årets lokala hjälte 2022 är Tegelbrukets hantverksmejeri, med ägarna Emma och Sebastian Gröndal.

Icas entreprenörspris delas ut till företagare som verkar i Ica-handlarnas anda, och som med hjälp av driv och entreprenörskap påverkar sitt närområde till det bättre.
Icas entreprenörspris delas ut i två kategorier: Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior.

– Med nära 1300 fria butiker så brinner vi på Ica för entreprenörskap. Det är nu femte året i rad som vi delar ut entreprenörspriset och varje år slås jag av hur många engagerade entreprenörer det finns runt om i Sverige och hur de med själ och hjärta lyckas få sina närområden att blomstra. Inte minst är årets lokala hjältar väldigt goda exempel på detta, säger Per Strömberg, vd för Ica-gruppen och ordförande i juryn.

Några som är sinnebilden av företagare med lokalt engagemang är Emma och Sebastian Gröndal som driver Tegelbrukets hantverksmejeri, konstaterar Ica-juryn. 
När pandemin satte stopp för deras matbaserad eventverksamhet bestämde sig paret för att ändå göra någonting av den glassmaskin som redan köpts in. 

Med mjölk från en bonde i närheten, bär från Mockträsk och ett brinnande intresse för mathantverk, började de sälja glass i bägare direkt till privatpersoner. 
Snart ringlade sig långa köer och kunder åkte tidigt på morgonen för att få chans att prova deras hantverksglass, berättar ica.

Juryns motivering till priset lyder;
”Emma och Sebastian Gröndal har med Tegelbrukets Hantverksmejeri bevisat sig vara sanna entreprenörer. Med ett brinnande engagemang för en levande landsbygd och det lokala företagandet, har de blivit en framstående aktör i Boden. När produkterna säljs hos återförsäljare runt om i Norrbotten är de enbart baserade på råvaror från närområdet, och återspeglar ett väl fungerande samarbete med lokala producenter.”Vinnare i den andra kategorin, Årets lokala hjälte junior, är Nybrobaserade AXD Sweden, med grundaren Azad Ali.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil