Regeringen kan stänga handeln från torsdag

Regeringen kan stänga handeln från torsdag
Foto: Mostphotos
Från och med torsdag, 11 mars, har regeringen möjlighet att stänga sådant som butikshandel, köpcentrum och restauranger vid behov ur coronaläget.

Från och med torsdag, 11 mars, har regeringen möjlighet att stänga sådant som butikshandel, köpcentrum och restauranger vid behov ur coronaläget.

Från och med torsdag i denna vecka, 11 mars, kan regeringen stänga funktioner i samhället som butikshandel, köpcentrum, restauranger, gym och sportanläggningar vid behov relaterade till, i det här fallet, pandemiläget.

Tanken är att om situationen uppstår ska de företagare som tvingas stänga kompenseras via ett speciellt så kallat nedstängningsstöd, och kompenserar fullt ur för lönekostnader och fasta kostnader.
Systemet ska hanteras av Skatteverket och regeringen har redan avsatt pengar.

Det konkreta problemet när det gäller utbetalning av stödet är dock att det måste godkännas av EU-kommissionen och röstas igenom i riksdagen.
Enligt regeringen kan det ske tidigast i början av april och först efter det kan Skatteverket börja hantera bidragsfrågan.

Skatteverket säger nu att från ansökan till utbetalning ska det inte behöva gå mer än en vecka.
– Det är väldigt viktigt att det går snabbt och att vi inte får samma typ av förseningar som vi har haft tidigare. Många företag är hårt pressade så här långt in i pandemin. Så varje fördröjning är kännbar, säger Svenskt näringslivs biträdande chefekonom Jonas Frycklund till svd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil