Regeringen kan stänga handeln från torsdag

Regeringen kan stänga handeln från torsdag
Foto: Mostphotos
Från och med torsdag, 11 mars, har regeringen möjlighet att stänga sådant som butikshandel, köpcentrum och restauranger vid behov ur coronaläget.

Från och med torsdag, 11 mars, har regeringen möjlighet att stänga sådant som butikshandel, köpcentrum och restauranger vid behov ur coronaläget.

Från och med torsdag i denna vecka, 11 mars, kan regeringen stänga funktioner i samhället som butikshandel, köpcentrum, restauranger, gym och sportanläggningar vid behov relaterade till, i det här fallet, pandemiläget.

Tanken är att om situationen uppstår ska de företagare som tvingas stänga kompenseras via ett speciellt så kallat nedstängningsstöd, och kompenserar fullt ur för lönekostnader och fasta kostnader.
Systemet ska hanteras av Skatteverket och regeringen har redan avsatt pengar.

Det konkreta problemet när det gäller utbetalning av stödet är dock att det måste godkännas av EU-kommissionen och röstas igenom i riksdagen.
Enligt regeringen kan det ske tidigast i början av april och först efter det kan Skatteverket börja hantera bidragsfrågan.

Skatteverket säger nu att från ansökan till utbetalning ska det inte behöva gå mer än en vecka.
– Det är väldigt viktigt att det går snabbt och att vi inte får samma typ av förseningar som vi har haft tidigare. Många företag är hårt pressade så här långt in i pandemin. Så varje fördröjning är kännbar, säger Svenskt näringslivs biträdande chefekonom Jonas Frycklund till svd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil