Sol, Coop och vatten i Varberg?

Sol, Coop och vatten i Varberg?
Foto: Mostphotos
Coop Varberg har gjort en affär med kommunala Varberg energi och köper en femtedel av solcellsparken Solsidan i en färsk uppgörelse mellan parterna.

Coop Varberg har gjort en affär med kommunala Varberg energi och köper en femtedel av solcellsparken Solsidan i en färsk uppgörelse mellan parterna.

2016 byggdes Solsidan i Varberg, då Sveriges största solcellspark efter en investering på 22 miljoner kr.
Varberg energi, kommunbolaget som äger parken, har sedan tvingats skriva ned värdet på anläggningen och säljer nu alltså en del.

Coop Varberg köper en femtedel av solcellsparken i en affär där det pris man får betala inte är offentligt.
Coop säger sig nöjt med affären som både ger säkrad försörjning av förnyelsebar el och även avkastning genom lägre elkostnader för föreningens fyra butiker.

– Det här är en långsiktig affär för oss. Parken har en livslängd på 25-30 år och vi räknar med att den här affären kommer ge god avkastning, säger Coop Varbergs vd Göran Borg till lokaltidningen Hallands nyheter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil