Sol, Coop och vatten i Varberg?

Sol, Coop och vatten i Varberg?
Foto: Mostphotos
Coop Varberg har gjort en affär med kommunala Varberg energi och köper en femtedel av solcellsparken Solsidan i en färsk uppgörelse mellan parterna.

Coop Varberg har gjort en affär med kommunala Varberg energi och köper en femtedel av solcellsparken Solsidan i en färsk uppgörelse mellan parterna.

2016 byggdes Solsidan i Varberg, då Sveriges största solcellspark efter en investering på 22 miljoner kr.
Varberg energi, kommunbolaget som äger parken, har sedan tvingats skriva ned värdet på anläggningen och säljer nu alltså en del.

Coop Varberg köper en femtedel av solcellsparken i en affär där det pris man får betala inte är offentligt.
Coop säger sig nöjt med affären som både ger säkrad försörjning av förnyelsebar el och även avkastning genom lägre elkostnader för föreningens fyra butiker.

– Det här är en långsiktig affär för oss. Parken har en livslängd på 25-30 år och vi räknar med att den här affären kommer ge god avkastning, säger Coop Varbergs vd Göran Borg till lokaltidningen Hallands nyheter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil