En av fem har blivit lurade på begagnat

En av fem har blivit lurade på begagnat
Foto: Rocker

Många svenskar nobbar fortfarande att köpa begagnade online-presenter och en orsak är förstås att var femte som köpt sådant någon gång blivit lurad.

Endast en av tio svarande i en ny undersökning från Kantar Sifo valde att köpa begagnade julklappar från andra privatpersoner på nätet vid julen 2021.
Undersökningen gjordes på uppdrag av fintech-bolaget Rocker.

– 2018 spåddes det återvunna plagget bli årets julklapp men genomslaget verkar dröja, vilket är synd. Det är däremot mycket positivt att fler planerar att handla mer begagnat online framåt. Det är både bra för plånbok och miljö, kommenterar Jonathan Liberman hos Rocker till ehandel.se.

Handeln mellan privatpersoner på nätet har ökat kraftigt och mer än hälften av de svarande har handlat begagnat från andra privatpersoner via exempelvis Blocket eller Facebook.

Samtidigt har 42 procent av de som svarat aldrig klickat hem begagnade varor, bland annat för att de är rädda att bli lurade.
En av tre som svarat kan heller inte tänka sig att köpa något begagnat på nätet till ett högre pris än 500 kronor.

– Rädslan för bedrägerier är relativt vanligt vid handel mellan privatpersoner online. En av fem som handlat av en annan privatperson på nätet har någon gång blivit lurad, kommenterar Jonathan Liberman.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.