En av fem kör minst tre mil till mataffären

Foto MostPhotos
En av fem i en ny undersökning kör sammanlagt tre mil till och från mataffären under en vecka. Detta enligt en ny undersökning från Sifo.

Mathem har låtit Sifo göra en undersökning om hur vi kör för att handla. Nu har den kommit och visar då att var femte svarande kör minst tre mil per vecka till och från mataffären, vilket innebär att de då har två kilometer till affären eller mer.

Hälften av de svarande kör ännu mindre – två mil i veckan eller drygt 2,5 km per dag.
Eftersom undersökningen är på uppdrag av Mathem är tanken förstås att den ska visa att det är ett bättre miljöval att låta något mat-på-nätet-leverantör – varför inte Mathem? – köra hem maten istället.

– I en tid där miljön står i fokus tycker vi att det är viktigt att veckohandlingens bilkörande uppmärksammas mer. Att så många kör långt till mataffären varje vecka är varken bra för miljön eller plånboken och i många fall är det onödigt – inte minst för dem som bor i storstäder, säger mycket riktigt Johan Gertell, sälj- och marknadsdirektör hos Mathem, i en kommentar till undersökningen. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil