En av fem kör minst tre mil till mataffären

Foto MostPhotos
En av fem i en ny undersökning kör sammanlagt tre mil till och från mataffären under en vecka. Detta enligt en ny undersökning från Sifo.

Mathem har låtit Sifo göra en undersökning om hur vi kör för att handla. Nu har den kommit och visar då att var femte svarande kör minst tre mil per vecka till och från mataffären, vilket innebär att de då har två kilometer till affären eller mer.

Hälften av de svarande kör ännu mindre – två mil i veckan eller drygt 2,5 km per dag.
Eftersom undersökningen är på uppdrag av Mathem är tanken förstås att den ska visa att det är ett bättre miljöval att låta något mat-på-nätet-leverantör – varför inte Mathem? – köra hem maten istället.

– I en tid där miljön står i fokus tycker vi att det är viktigt att veckohandlingens bilkörande uppmärksammas mer. Att så många kör långt till mataffären varje vecka är varken bra för miljön eller plånboken och i många fall är det onödigt – inte minst för dem som bor i storstäder, säger mycket riktigt Johan Gertell, sälj- och marknadsdirektör hos Mathem, i en kommentar till undersökningen. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil