Krav och eko bäst, enligt WWF

Anita Falkenek, vd för Krav, konstaterar att organisationens märkning har hög status på området. | Foto: Kolbjörn Örjavik, presssbild
”Kolla efter det som är Kravmärkt eller EU-ekologiskt”, är rådet som återkommer i WWF:s Vegoguiden, skriver Krav i en pressrelease om nya Vegoguiden.

Världsnaturfonden WWF har sedan tidigare en köttguide och en fiskguide. Syftet med den nya Vegoguiden är inte att ställa grönt mot kött, utan att visa vilka växtbaserade varor som har lägst påverkan på bland annat klimat och biologisk mångfald, med tanke på att allt fler svenskar äter allt mer vegetariskt.
WWF:s matexpert Anna Richert säger i ett pressmeddelande att begreppet ”mer och bättre vego” måste få större genomslag.

Ett mycket tydligt resultat av det fleråriga arbetet med Vegoguiden är att Krav- och ekoprodukter generellt är ett bättre val än grödor odlade med konstgödsel och syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel. Så gott som alla vegetabilier i Vegoguiden rankas allra högst om de är Krav- eller eko, skriver just Krav i en pressrelease i ärendet.

– WWF tydliggör att Krav-märkt och ekologiskt är sammantaget det mest hållbara valet när man bedömer livsmedel utifrån flera viktiga hållbarhetsaspekter, säger organisationens vd Anita Falkenek.
– Krav går dessutom längre än ekologiskt på flera områden, till exempel klimat, biologisk mångfald och arbetsvillkor. Detta har inte WWF haft möjlighet att ta med i Vegoguiden, något som förhoppningsvis kan utvecklas till nästa upplaga, tillägger Falkenek.

Vegoguiden ingår i projektet Vego i världsklass som WWF driver med Sveriges olympiska kommitté.
Syftet är att utmana fördomar om vegetarisk mat och träning och att utveckla det vegetariska köket till ett alternativ för fler.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil