Krav och eko bäst, enligt WWF

Anita Falkenek, vd för Krav, konstaterar att organisationens märkning har hög status på området. | Foto: Kolbjörn Örjavik, presssbild
”Kolla efter det som är Kravmärkt eller EU-ekologiskt”, är rådet som återkommer i WWF:s Vegoguiden, skriver Krav i en pressrelease om nya Vegoguiden.

Världsnaturfonden WWF har sedan tidigare en köttguide och en fiskguide. Syftet med den nya Vegoguiden är inte att ställa grönt mot kött, utan att visa vilka växtbaserade varor som har lägst påverkan på bland annat klimat och biologisk mångfald, med tanke på att allt fler svenskar äter allt mer vegetariskt.
WWF:s matexpert Anna Richert säger i ett pressmeddelande att begreppet ”mer och bättre vego” måste få större genomslag.

Ett mycket tydligt resultat av det fleråriga arbetet med Vegoguiden är att Krav- och ekoprodukter generellt är ett bättre val än grödor odlade med konstgödsel och syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel. Så gott som alla vegetabilier i Vegoguiden rankas allra högst om de är Krav- eller eko, skriver just Krav i en pressrelease i ärendet.

– WWF tydliggör att Krav-märkt och ekologiskt är sammantaget det mest hållbara valet när man bedömer livsmedel utifrån flera viktiga hållbarhetsaspekter, säger organisationens vd Anita Falkenek.
– Krav går dessutom längre än ekologiskt på flera områden, till exempel klimat, biologisk mångfald och arbetsvillkor. Detta har inte WWF haft möjlighet att ta med i Vegoguiden, något som förhoppningsvis kan utvecklas till nästa upplaga, tillägger Falkenek.

Vegoguiden ingår i projektet Vego i världsklass som WWF driver med Sveriges olympiska kommitté.
Syftet är att utmana fördomar om vegetarisk mat och träning och att utveckla det vegetariska köket till ett alternativ för fler.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil