Hon blir ny vd för Coop butiker & stormarknader

Hon blir ny vd för Coop butiker & stormarknader
Meta Persdotter, idag på Coop Mitt, tar över som ny vd för Coop butiker & stormarknader. Foto: Alexander Lindström
Efter ett år som vd för Coop mitt blir Meta Persdotter vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Hon tillträder nya jobbet första halvåret 2021.

Efter ett år som vd för Coop mitt blir Meta Persdotter vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Hon tillträder nya jobbet första halvåret 2021.

Idag meddelar Coop att Meta Persdotter får jobbet som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader.
Persdotter är idag vd för Coop Mitt och har varit det sedan november 2019.
Nya jobbet börjar hon på under första halvåret 2021 och till dess fortsätter Fredrik Brandel som tf vd hos CBS.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Meta Persdotter som ny vd för CBS, säger Marie Nygren, vd för KF och styrelseordförande i CBS som påpekar att Meta Persdotter har en bred kunskap från olika delar av detaljhandeln.

– Meta har det senaste året arbetat tillsammans med styrelsen och medarbetarna i Coop Mitt för att stärka vårt kundbemötande. Det är erfarenheter som kommer vara viktiga för att kunna leverera för den strategi CBS har tagit fram, säger Marie Nygren.

– Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla arbetet med den digitala affären och bidra till att ytterligare öka fokus på medlemsutveckling och hållbar lönsamhet, säger Meta Persdotter som tidigare bland annat varit vd för Svenska spel och Duka, kommersiell direktör för Rusta och ÖoB, försäljningschef hos Stadium och varuhuschef för Ikea vid Kungens kurva.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil