Fortsatt Skadedjursproblem på Central Restaurang

Arkivbild MostPhotos
Efter flera tidigare larm om skadedjur har en indisk restaurang i centrala Stockholm återigen hamnat i fokus för hälsoskyddsmyndigheter. Vid en nyligen genomförd inspektion upptäcktes att problemet kvarstår, trots tidigare åtgärder.

Under hösten 2023 stängdes restaurangen tillfälligt sedan livsmedelsinspektörer upptäckt kackerlackor och bristande rengöring. Trots detta har skadedjursproblemet inte lösts, vilket framkom vid en nyligen utförd uppföljningskontroll.

Vid den senaste inspektionen hittades både levande och döda kackerlackor i restaurangens lokaler, och det konstaterades att åtgärder inte hade vidtagits enligt kraven. Restaurangen saknade dokumentation som visade att skadedjurskontroll hade genomförts, och livsmedel förvarades på ett sätt som inte ansågs hygieniskt.

Efter den senaste kontrollen har miljö- och hälsoskyddsmyndigheten beslutat att restaurangen måste omedelbart vidta åtgärder för att förbättra situationen. Det inkluderar att förvara livsmedel och utrustning på lämpliga och rena ytor samt att kunna redovisa dokumentation från skadedjursfirma som visar att bekämpning sker.

Miljö- och hälsoskyddsmyndigheten betonade att riskerna för konsumenterna är allvarliga och att beslutet om åtgärder måste genomföras omedelbart och följas upp strikt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil