Målet är att helt förbjuda slakterier

Målet är att helt förbjuda slakterier
Foto: Mostphotos
En ny kampanj lanseras nu av organisationen Save Movement Sverige där målet är att förbjuda slakterier helt i Sverige så snabbt som möjligt.

En ny kampanj lanseras nu av organisationen Save Movement Sverige där målet är att förbjuda slakterier helt i Sverige så snabbt som möjligt.

Den nya kampanjen ”Stoppa slakten” har målet att förbjuda slakterier helt i Sverige.
Ambitionen att göra det jämför man med ”på ett liknande sätt som vi i Sverige tidigare har genomfört skydd av andra utsatta grupper, som till exempel kvinnor, minoriteter och barn”.

Ambitionen på sikt är att avskaffa slakterier och få till ett djurfritt matsystem.
– Det oerhörda lidandet som djuren får utstå är den allra viktigaste anledningen till att vi vill göra detta. I djurindustrin är det ofta hårda förhållanden för djuren och sedan är det ju själva dödandet. Att vi tar oss rätten att spärra in djur och döda dem, när det inte ens behövs, säger djurrättsaktivisten Martin Smedjeback, som leder kampanjen, på dagen.se.

I en debattartikel den 21 juli skrev Smedjeback och flera andra profiler – däribland författaren Mian Lodalen, jazzsångerskan Isabella Lundgren och prästen Jennie Högberg – exempelvis att “Ett stopp för all slakt skulle i ett slag utplåna lidandet för miljontals djur.”
– Vi behöver inte döda djur för att få näring. Det finns inte religiösa argument som håller heller. Man kan tolka bibeltexter att det är okej att döda djur och att det inte är det. Bibeln innehåller berättelser som vi tolkar och därför är det problematiskt att påstå att en viss tolkning är den enda riktiga, säger Jennie Högberg till dagen.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil