Målet är att helt förbjuda slakterier

Målet är att helt förbjuda slakterier
Foto: Mostphotos
En ny kampanj lanseras nu av organisationen Save Movement Sverige där målet är att förbjuda slakterier helt i Sverige så snabbt som möjligt.

En ny kampanj lanseras nu av organisationen Save Movement Sverige där målet är att förbjuda slakterier helt i Sverige så snabbt som möjligt.

Den nya kampanjen ”Stoppa slakten” har målet att förbjuda slakterier helt i Sverige.
Ambitionen att göra det jämför man med ”på ett liknande sätt som vi i Sverige tidigare har genomfört skydd av andra utsatta grupper, som till exempel kvinnor, minoriteter och barn”.

Ambitionen på sikt är att avskaffa slakterier och få till ett djurfritt matsystem.
– Det oerhörda lidandet som djuren får utstå är den allra viktigaste anledningen till att vi vill göra detta. I djurindustrin är det ofta hårda förhållanden för djuren och sedan är det ju själva dödandet. Att vi tar oss rätten att spärra in djur och döda dem, när det inte ens behövs, säger djurrättsaktivisten Martin Smedjeback, som leder kampanjen, på dagen.se.

I en debattartikel den 21 juli skrev Smedjeback och flera andra profiler – däribland författaren Mian Lodalen, jazzsångerskan Isabella Lundgren och prästen Jennie Högberg – exempelvis att “Ett stopp för all slakt skulle i ett slag utplåna lidandet för miljontals djur.”
– Vi behöver inte döda djur för att få näring. Det finns inte religiösa argument som håller heller. Man kan tolka bibeltexter att det är okej att döda djur och att det inte är det. Bibeln innehåller berättelser som vi tolkar och därför är det problematiskt att påstå att en viss tolkning är den enda riktiga, säger Jennie Högberg till dagen.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil