Från regeringskansliet till vd-jobbet på Krav

Emma Rung har fått jobbet som vd för Krav och börjar tjänsten i augusti | Foto: Pressbild
Emma Rung har fått jobbet som vd för märkningsorganisationen Krav och lämnar därmed jobbet i regeringskansliet för att börja på Krav i augusti.

Emma Rung har alltså fått jobbet som vd för Krav.
”Hennes uppdrag är att öka synligheten och efterfrågan på Krav-märkt. Krav ska ta ökad plats i samhällsdebatten, bli relevant för fler och vara en tydlig röst för ökad hållbar konsumtion”, skriver organisationen i ett pressmeddelande. 

– Mitt sikte är tydligt inställt på att ge konsumenter de förutsättningar och argument som behövs för att flytta handen i butikshyllan. Med hjälp av konsumentmakt och samarbete genom hela kedjan ska vi få den ekologiska andelen att växa, säger Emma Rung.

Rung kommer närmast från jobbet som statssekreterare i regeringskansliet, och har tidigare varit tillförordnad generalsekreterare på certifieringen Fairtrade. 
Hon har även en bakgrund som bland annat chef på Social entrepreneurship forum och har arbetat med hållbarhet på svensk-amerikanska handelskammaren. 

Emma Rung har fått pris för sitt opinionsbildnings- och påverkansarbete. Hon är rankad som en av ”Sveriges 101 supertalanger” av Veckans affärer och är utbildad statsvetare vid Stockholms universitet.

– Styrelsen har under rekryteringen sökt efter en engagerad ledare som kan skapa synlighet och stärka Kravs position på marknaden. Jag är oerhört glad att Emma med sin erfarenhet från att leda värderingsburna organisationer och sitt stora engagemang kan leda Krav framåt, säger organisationens styrelseordförande Linus Källander.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil