Fyller julhyllor med Fairtrade-choklad

Foto Pressbild Lidl
Lidl satsar på att inför jul fylla hyllorna med Fairtrade-märkta produkter och har nu över 300 Fairtrade-märkta produkter i sortimentet.

För att bidra till en extra god jul fyller Lidl sina hyllor med prisvärda Fairtrade-certifierade produkter från det egna varumärket Favorina, skriver kedjan och konstaterar att över 300 produkter i det totala sortimentet är Fairtrade-märkta.
Lidl är därmed den livsmedelskedja som har flest antal Fairtrade-certifierade produkter i Sverige, påpekar man.

Lidl Sverige har samarbetat med den internationella certifieringen Fairtrade sedan 2006 och arbetar sedan dess för att få allt fler Fairtrade-märkta produkter och produkter med certifierade ingredienser i sitt sortiment. 

– Med certifierade godsaker blir en god jul ännu godare. Det gillar vi. Genom att enbart ha certifierad kakao i våra egna märkesvaror vill vi bidra till en hållbar produktion och bättre levnads- och arbetsvillkor för kakaoodlare. Samtidigt vill vi fortsätta göra det enkelt för konsumenter att välja ett hållbart alternativ när de handlar på Lidl, säger Caroline Kjerstadius, hållbarhetschef hos Lidl Sverige.

Lidls olika råvarupolicyer ställer tuffa krav på sortimentet och val av ingredienser. Utöver att all Lidls kakao är certifierad omfattas också andra råvaror som är identifierade som riskråvaror, även som ingrediens i sammansatta produkter. 

Alla ägg, även som ingrediens i Lidls egna märkesvaror, är från frigående höns och 100 procent av palmoljan i Lidls egna märkesvaror för livsmedel är också certifierad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil