Terapimöte med en ko? Nu kan du boka av Arla

Terapimöte med en ko? Nu kan du boka av Arla
En terapisession? Så kan det vara enligt Arla som nu testar rogivande komöten. Foto: Pressbild Arla
Arla testar kor som terapeuter när man nu ska kunna boka KoBT via initiativ från mejerijätten som nu testar aktiviteten på fyra svenska gårdar.

Arla testar kor som terapeuter när man nu ska kunna boka KoBT via initiativ från mejerijätten som nu testar aktiviteten på fyra svenska gårdar.

Kan kossor minska stress och ångest, och hjälpa människor att hitta lugnet? På utvalda Arlagårdar runt om i Sverige finns nu möjligheten att boka en KoBT-session, en aktivet som hjälper besökaren att komma till ro, meddelar Arla i en pressrelease.

På utvalda gårdar runt om i Sverige lanseras nu KoBT (Ko-Besökstid), en aktivitet där man med sällskap av kor kan minska stress och ångest och istället finna lugn, glädje och välmående.
Aktiviteten är en del av Arlas kampanj Lev i muet som uppmuntrar till att varva ner, känna lugn och välmående i en annars stressig och pressad vardag.

Forskning visar att mötet med kon gör människan gladare, lugnare och tryggare, skriver Arla. Under en terapisession får besökaren umgås med en Arla-ko och ges möjligheten att prata av sig och varva ner.
De terapeutiska korna är bra på att lyssna och det är fritt fram att lufta sina bekymmer i en harmonisk miljö.

– Många som arbetar med kor kan vittna om deras trygga och lugnande inverkan. Eftersom ett nära möte med en ko bidrar till harmoni och välmående, kan det här vara ett bra sätt att hitta lugn och ro i en annars stressig vardag, säger Hanna Wennderdal hos Arla Sverige.

Fakta/Gårdarna som deltar
Valsinge gård, Björsäter utanför Åtvidaberg, Östergötland
Backa gård, Kårsta, Vallentuna, Uppland
Västbo mjölkgård, Kvissleby utanför Sundsvall, Västernorrland
Kilhammar gård, Mo utanför Söderhamn, Hälsingland

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil