Konsumerar mer igen

Vi konsumerar mer men inte lika mycket som innan corona, enligt en ny undersökning. | Foto: Joshua Rawson-Harris
En ny undersökning hävdar att svenskars konsumtion ökar igen men att den fortfarande är lägre än innan coronapandemin. Vi börjar öppna plånboken igen…

En ny mätning, byggd på 1 000 personers svar, från Yougov anser sig visa att svenskarnas konsumtion ökar igen men att den fortfarande är på en lägre nivå än innan coronapandemin.
Krisen har fått oss att hålla hårdare i pengarna men här indikeras att vi kanske släpper lite på greppet om dem nu.

I Yougovs undersökning ökade under mars och april andelen av de svarande som minskat sin personliga konsumtion stadigt, både i fysiska butiker och på nätet.
Nedgången bland de svarande var som störst i slutet av april då 51 procent av dem som svarat angav att de lagt mindre pengar på personlig konsumtion i fysiska butiker och 32 procent av de svarande att de gjorde av med mindre mängd pengar på nätet.

Därefter har andelen som konsumerar mindre i de fysiska butikerna och på nätet minskat i långsam takt.
I mitten av juni har andelen svarande som minskat konsumtionen i de fysiska butikerna sjunkit till 34 % och andelen som spenderar mindre pengar på nätet har minskat till 16 %.

Den minskade konsumtionen drabbar klädbranschen särskilt hårt om de svarande hos Yougov är representativa.
36 procent av de svarande lägger mindre mängd pengar på kläder och endast 6 procent har ökat klädinköpen. Framförallt kvinnor lägger mindre mängd pengar på kläder under krisen.

Däremot kan dagligvaruhandeln luta sig tillbaka även efter att ha läst Yougovs siffror. 18 procent av de svarande lägger nu mer pengar på mat medan 11 procent minskat matinköpen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil