Handels fokuserar på sexuella trakasserier

Handels fokuserar på sexuella trakasserier
Linda Palmetzhofer, förste vice ordförande Handelsanställdas förbund. Foto: Pernille Tofte
När internationella kvinnodagen inträffar idag, 8 mars, väljer Handelsanställdas förbund att rikta fokus på arbetet mot sexuella trakasserier.

När internationella kvinnodagen inträffar idag, 8 mars, väljer Handelsanställdas förbund att rikta fokus på arbetet mot sexuella trakasserier.

Ett hinder som står i vägen för jämställdhet är sexuella trakasserier, som förekommer överallt i samhället, konstaterar Handelsanställdas förbund idag.
Därför är det en stor framgång att fack och arbetsgivare i handeln i avtalsrörelsen beslutade att ha gemensamt fokus på frågan, menar man.

Idag, den 8 mars, summerar Handels ordförande Linda Palmetzhofer vad som hänt med jämställdheten det senaste året.
Facket har ett särskilt ansvar att hur det är på jobbet och kvinnodagen den 8 mars är en bra dag att stanna upp och se vad som hänt, konstaterar hon.

– Just nu håller vi på att arbeta fram en gemensam konferens, där både arbetsgivare och skyddsombud ska vara med. Vi är redo att jobba långsiktigt med detta, säger Linda Palmetzhofer.

Kunder står för en betydande del av trakasserier mot anställda, vilket är ett allvarligt arbetsmiljöproblem, påpekar man samtidigt.
I avtalsrörelsen förra året beslutade därför Handels och den största arbetsgivarmotparten Svensk handel, att ha ett gemensamt fokus på frågan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snacksa med GØL truffle och parmesan

GØL Salami snacks är en favorit hos många, då snacksen passar till så många olika tillfällen. Oermotståndligt goda både som ett mellanmål i farten eller

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil