Handels fokuserar på sexuella trakasserier

Handels fokuserar på sexuella trakasserier
Linda Palmetzhofer, förste vice ordförande Handelsanställdas förbund. Foto: Pernille Tofte
När internationella kvinnodagen inträffar idag, 8 mars, väljer Handelsanställdas förbund att rikta fokus på arbetet mot sexuella trakasserier.

När internationella kvinnodagen inträffar idag, 8 mars, väljer Handelsanställdas förbund att rikta fokus på arbetet mot sexuella trakasserier.

Ett hinder som står i vägen för jämställdhet är sexuella trakasserier, som förekommer överallt i samhället, konstaterar Handelsanställdas förbund idag.
Därför är det en stor framgång att fack och arbetsgivare i handeln i avtalsrörelsen beslutade att ha gemensamt fokus på frågan, menar man.

Idag, den 8 mars, summerar Handels ordförande Linda Palmetzhofer vad som hänt med jämställdheten det senaste året.
Facket har ett särskilt ansvar att hur det är på jobbet och kvinnodagen den 8 mars är en bra dag att stanna upp och se vad som hänt, konstaterar hon.

– Just nu håller vi på att arbeta fram en gemensam konferens, där både arbetsgivare och skyddsombud ska vara med. Vi är redo att jobba långsiktigt med detta, säger Linda Palmetzhofer.

Kunder står för en betydande del av trakasserier mot anställda, vilket är ett allvarligt arbetsmiljöproblem, påpekar man samtidigt.
I avtalsrörelsen förra året beslutade därför Handels och den största arbetsgivarmotparten Svensk handel, att ha ett gemensamt fokus på frågan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil