Här är mattrenderna som dyker upp 2023

Nanna Elisabeth Vestergaard Gastronomisk chef HelloFresh | Foto Pressbild
Crisis plate, elbantning och swicy. Tre begrepp att lära sig 2023. Nu är det dags att kolla in mattrender för det nya året.

Tyska matkasseföretaget Hellofresh konstaterar att ett nytt år innebär nya matvanor och nya trender.
I en pressrelease spanar företagets gastronomiska chef Nanna Elisabeth Vestergaard 

– Matåret vi går in i påverkas av osäkra omständigheter men som får oss att vara extra kreativa. Vi kommer att laga mer mat från grunden och ta vara på det vi har hemma, upptäcka odling, eller tänka över vår elkonsumtion i köket, säger Vestergaard Kaldan.
– Det blir även väldigt spännande att se de nya kostråden och hur det påverkar våra matvanor framöver, konstaterar hon.

2023 kommer att betyda både kreativa smaker och olika sätt att laga mat och vid sidan av det nya råd kring vår kost.
I juni kommer Livsmedelsverket att uppdatera sina kostråd.

Det är i sin tur följd av de nya nordiska näringsrekommendationerna.
De har uppdaterats för förta gången på tio år och kommer nu att ta större hänsyn till miljö och hållbarhet.

Läs mer om trendspaningar och matvanor inför 2023 i Butikstrender 1/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil