Här är mattrenderna som dyker upp 2023

Nanna Elisabeth Vestergaard Gastronomisk chef HelloFresh | Foto Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Crisis plate, elbantning och swicy. Tre begrepp att lära sig 2023. Nu är det dags att kolla in mattrender för det nya året.

Tyska matkasseföretaget Hellofresh konstaterar att ett nytt år innebär nya matvanor och nya trender.
I en pressrelease spanar företagets gastronomiska chef Nanna Elisabeth Vestergaard 

– Matåret vi går in i påverkas av osäkra omständigheter men som får oss att vara extra kreativa. Vi kommer att laga mer mat från grunden och ta vara på det vi har hemma, upptäcka odling, eller tänka över vår elkonsumtion i köket, säger Vestergaard Kaldan.
– Det blir även väldigt spännande att se de nya kostråden och hur det påverkar våra matvanor framöver, konstaterar hon.

2023 kommer att betyda både kreativa smaker och olika sätt att laga mat och vid sidan av det nya råd kring vår kost.
I juni kommer Livsmedelsverket att uppdatera sina kostråd.

Det är i sin tur följd av de nya nordiska näringsrekommendationerna.
De har uppdaterats för förta gången på tio år och kommer nu att ta större hänsyn till miljö och hållbarhet.

Läs mer om trendspaningar och matvanor inför 2023 i Butikstrender 1/2023

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.