Har ersatt kontanter med appar på tio år

Foto MostPhotos
Svenskarna har ersatt kontanter med betalappar på tio år, konstaterar man i undersökningen ”Sverige betalar” när dess tionde upplaga presenteras.

Kontantanvändandet i Sverige har ersatts av betal-appar under det senaste decenniet. Förändringen har skett inom alla betalsituationer. 
Det visar undersökningen ”Sverige betalar”. Undersökningen om svenskarnas betalvanor är den tionde som har genomförts, sedan starten 2013.Resultaten visar hur andelen som föredrar kontanter har rasat inom i stort sett alla betalsituationer samtidigt som andelen som föredrar betalappar har ökat i motsvarande takt.
Förtroendet för kontanter har också minskat, med elva procentenheter de senaste åren. Parallellt har förtroendet för betalappar ökat med 43 procentenheter under samma period.

– Det är tydligt hur betal-apparna har tagit kontanternas plats på betalmarknaden. Teknikutvecklingen har bidragit till en ökning av både mobila betalningar och kontaktlösa kortbetalningar, säger Lukas O Berg, vd för Insight Intelligence.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil