Har ersatt kontanter med appar på tio år

Foto MostPhotos
Svenskarna har ersatt kontanter med betalappar på tio år, konstaterar man i undersökningen ”Sverige betalar” när dess tionde upplaga presenteras.

Kontantanvändandet i Sverige har ersatts av betal-appar under det senaste decenniet. Förändringen har skett inom alla betalsituationer. 
Det visar undersökningen ”Sverige betalar”. Undersökningen om svenskarnas betalvanor är den tionde som har genomförts, sedan starten 2013.Resultaten visar hur andelen som föredrar kontanter har rasat inom i stort sett alla betalsituationer samtidigt som andelen som föredrar betalappar har ökat i motsvarande takt.
Förtroendet för kontanter har också minskat, med elva procentenheter de senaste åren. Parallellt har förtroendet för betalappar ökat med 43 procentenheter under samma period.

– Det är tydligt hur betal-apparna har tagit kontanternas plats på betalmarknaden. Teknikutvecklingen har bidragit till en ökning av både mobila betalningar och kontaktlösa kortbetalningar, säger Lukas O Berg, vd för Insight Intelligence.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil