Här säljer Coop mest godis

Bild från Coop Sundsvall, som tyvärr inte hamnade på listan | Foto Pressbild
Enligt statistik från Livsmedelsverket och Jordbruksverket ligger Sverige i toppen när det gäller godiskonsumtion i hela Europa, med en genomsnittlig konsumtion på 15 kilo godis per person per år. Coop har nu sammanställt data som visar var i landet sug efter godis är som allra störst i deras butiker.

Under pandemin minskade försäljningen av lösviktsgodis, men under 2023 har en stark återhämtning setts. Svenskarna handlar nu mer lösviktsgodis per tillfälle jämfört med innan pandemin, även om inköpen sker vid färre tillfällen. Enligt Consumer Panel Services GfK ökar svenskarna sin lösviktsgodiskonsumtion med nästan 15% per tillfälle jämfört med 2019, och antalet inköp per år har minskat till 7,6 gånger i genomsnitt.

På Stora Coop Storlien säljs mest lösviktsgodis bland alla Coops butiker, vilket inte är förvånande med tanke på dess närhet till den norska gränsen. Förpackat godis säljs främst på Coop Centralen (Stockholm C), och även här är Stora Coop Storlien högt rankad.

Förbättrad kundupplevelse med nytt koncept

Coop har tagit initiativ till att förbättra kundupplevelsen vid godisavdelningen genom ett nytt koncept. Med lekfulla färger, belysning och musik skapas en inbjudande och färgstark atmosfär. Det nya konceptet har testats och framgångsrikt implementerats i pilotbutiker som Stora Coop Sundby Park och Stora Coop Sundsvall, där både kundernas upplevelse och försäljningen av lösviktsgodis har ökat.

  • Sanna Öhrn, konceptansvarig på Coop Sverige, delar att målet är att skapa en unik känsla i butikerna som är i linje med varumärket och samtidigt inspirerande och glad.
  • Anna Garding, projektledare på Coop Sverige, betonar att det nya konceptet kommer att driva försäljningen under helger och att fler barnfamiljer förväntas besöka Coop för att köpa sitt godis.

Coop fortsätter att vara en ledande aktör inom godisförsäljningen i Sverige och strävar efter att förbättra kundupplevelsen samtidigt som de möter kundernas behov och förväntningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil