Lidl i samarbete kring ny typ av förpackning

Lidl i samarbete kring ny typ av förpackning
Nej, vi vet inte heller. Men den här bilden är Lidls illustration till plastinitiativet. Foto: Pressbild Lidl
Lidl är engagerat i ett samarbete kring en ny typ av förpackning i återvunnen konsumentplast, bland annat i samarbete med forskningsinstitutet Rise.

Lidl är engagerat i ett samarbete kring en ny typ av förpackning i återvunnen konsumentplast, bland annat i samarbete med forskningsinstitutet Rise.

Med hjälp av finansiellt stöd från Lidl Sverige arbetar Trioworld tillsammans med forskningsinstitutet Rise med att ta fram en förpackning för livsmedel innehållande återvunnen konsumentplast, skriver Lidl i en pressrelease.

Tanken är att förpackningen, vars innehåll ännu är hemligt, ska lanseras i Lidls butiker.
Den aktuella förpackningen är enligt Lidl först i sitt slag då lagstiftning tidigare begränsat möjligheten att använda återvunnen konsumentplast i livsmedelsförpackningar.

– Livsmedelsbranschen tampas med utmaningen att öka andelen återvunnet material i sina förpackningar. Vi är därför oerhört stolta över att genom Plastutmaningen 2019 ha bidragit till det här banbrytande projektet, säger Ingrid Roth, förpackningschef hos Lidl Sverige.

– Att använda återvunnen plast i nya förpackningar för livsmedelskontakt är en de tuffaste utmaningarna när det kommer till plaståtervinning. Den här metoden har betytt att vi kan testa och utveckla nya koncept och material för att kunna använda återvunnen plast i nya förpackningar för livsmedel, säger Mattias Andersson, projektledare hos Rise.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Max lånar ut sin hållbarhetschef

Nu tar Max Burgers återanvändning ett steg till. I ett nytt utspel lovar man konkurrenterna att få låna Max hållbarhetschef, Kaj Török.

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil