Fyra miljoner kr i böter

Flera anmälningar till Konsumentombudsmannen KO gav i september 2018 en fällande dom i Patent- och marknadsdomstolen mot Trademax.| Foto av Roland Magnusson
Det står nu slutligen klart att Trademax får betala fyra miljoner kr i böter för de prisjämförelser företaget gjort med ”rekommenderat pris”.

Flera anmälningar till Konsumentombudsmannen KO gav i september 2018 en fällande dom i Patent- och marknadsdomstolen mot Trademax.
Utgångspunkten för anmälningarna var Trademax sätt att göra prisjämförelser med ”rekommenderat pris”.

I Patent- och marknadsdomstolen dömdes Home Furnishing Nordic AB, som står bakom Trademax, att betala en marknadsstörningsavgift på fyra miljoner kr plus ett vite på tre miljoner kr om man gjorde om det hela.
Grunden var att man förbjöd företaget att vilseledande fortsätta framställa ordinarie pris som ett erbjudande genom att jämföra det med ett ”rekommenderat pris”.

Trademax överklagade domen men nu har avgörandet kommit från Patent- och marknadsöverdomstolen.
Den fastställer tidigare dom och Trademax ska betala avgiften på fyra miljoner kr.

Även förbudet att jämföra ordinarie pris med ett ”rekommenderat pris” som inte används av någon annan fastställs och förbudet gäller vid nätförsäljning av möbler, belysning, trädgårdsprodukter och andra heminredningsprodukter vid ett vite av en miljon kronor.
Trademax får heller inte använda ”lagerrensning” eller uttrycket ”allt ska bort” på det sätt man gjort och även här är en överträdelse kopplad till ett vite på en miljon kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil