Hemköp först med klimatskyltning

Hemköp tar nu ett steg till vad avser klimatpåverkan genom att med start nästa vecka som första livsmedelskedja börja med klimatskyltning i butik.

Hemköp vill bidra till en halvering av klimatpåverkan vad gäller konsumtionen av livsmedel fram till år 2030, skriver man i en pressrelease. 
Som ett viktigt steg i den riktningen börjar Hemköp, med start nästa vecka, som första livsmedelskedja i Sverige med skyltning i butik till mer klimatsmarta val för kunderna, och det i samtliga av kedjans 200 butiker runt om i Sverige, påpekar företaget.Med start ecka 17 kommer Hemköp att införa en enkel och kundvänlig skyltning i samtliga butiker, som vägleder till mer klimatsmarta val. 
Skyltarna tipsar om till exempel frukt och grönsaker i säsong, växtbaserade proteinkällor och rätter gjorda på räddade råvaror. 

Sex olika varuområden lyfts fram, tillsammans med 25 produktnära budskap. För de kunder som vill läsa mer finns QR-koder på skyltar till mer information på hemkop.se. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

Restaurangbranschen hotas av krisen

Restaurangbranschen står inför allt svårare tider när höjda kostnader och minskad efterfrågan sätter press på dess framtid, enligt prognoser från branschorganisationen Visita.

Matpriserna stiger igen

Efter en nedgång i december visar nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) att matpriserna nu återigen ökar något under januari.

Apple får böta fem miljarder

Enligt Financial Times tvingas Apple nu betala fem miljarder kronor i böter till EU efter bevis för att bolaget aktivt begränsat konkurrerande musiktjänsters marknadsföring på iOS-plattformen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil