Hemköp ger miljoner till SOS barnbyar

Hemköp och dess kunder ger nu ett stort bidrag till SOS barnbyar. Foto: Pressbild
Hemköp ger med hjälp av sina pengar nu 2,5 miljoner kr till SOS barnbyar och det är pengar som kommer från pantknappen och ett bidrag från Hemköp.

Hemköp skänker med hjälp av sina kunder 2,5 miljoner kronor till SOS barnbyar. Tillsammans stöttar och hjälper Hemköp, SOS barnbyar och Hemköps kunder små jordbruksfamiljer i Moçambique ur fattigdom genom hållbar matproduktion.

2,5 miljoner kronor är så mycket pengar Hemköps kunder under 2021 skänkte via pantknappen, tillsammans med en direktdonation från Hemköpskedjan.
– Vi är otroligt glada och stolta över det engagemang och hjärta våra kunder visar oss och SOS barnbyar när de väljer att skänka sina pantpengar, säger Anna Danielsson, hållbarhetsansvarig hos Hemköp.Hemköp har varit huvudpartner till SOS barnbyar sedan 2007 och har under de åren tillsammans med sina kunder samlat in cirka 20 miljoner kronor. 
Samarbetet förnyades i höstas och inriktar sig nu helt mot ett projekt i Moçambique, där hälften av befolkningen lever i extrem fattigdom.  

Målet med projektet är att ge 800 småskaliga jordbrukaren verktyg och kunskap för att skala upp sin matproduktion på ett hållbart sätt, vilket också är en väg ut ur fattigdom för framför allt kvinnor och barn.
– Detta är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete då projektet kombinerar social hållbarhet med hållbar matproduktion, säger Anna Danielsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil