H&M ska minska personalen i Sverige

Foto MostPhotos
H&M väljer nu att minska bemanningen i sina butiker, via ett varsel där 400 anställda i 69 svenska butiker påverkas konkret av utspelet.

H&M ska minska sin personal i Sverige och enligt ett varsel som nu lagts kan 400 anställda i 69 butiker påverkas när bemanningen minskas.
Personalen i koncernen informerades vid ett möte i mitten av förra veckan.

– Det är ett omfattande varsel som kan beröra alla H&M:s butiker i Sverige, sade Fritjof Carlsson-Brandt, pressekreterare för Handelsanställdas förbund, till SVT nyheter.
Till Ekot uppgav fackförbundet storleksordningen 400 personer i 69 butiker.

– Vi har tidigare i dag informerat våra kollegor i butik om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H&M-butiker i Sverige, skrev Anna Wittbjer, pressansvarig vid H&M i Norden, i ett svarsmejl till SVT där fortsättningen löd.

– H&M kommer erbjuda en anställning till alla våra medarbetare i butik. I enlighet med svensk lag kommer H&M lämna ett varsel till Arbetsförmedlingen med det uppskattade antalet medarbetare som eventuellt kommer att välja att avsluta sin anställning hos H&M.

H&M har idag 148 butiker i Sverige och totalt drygt 10 000 anställda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil