Kavli ger 2,5 miljoner kr till jämlik hälsa

Kavli ger 2,5 miljoner kr till jämlik hälsa
Glada miner när En frisk generation får 2,5 miljoner kr från Kavli. Foto: Pressbild
Kavlifonden, helägare till Kavli Sverige, ger 2,5 miljoner kr till En frisk generation som arbetar för en mer jämlik hälsa, med familjen i fokus.

Kavlifonden, helägare till Kavli Sverige, ger 2,5 miljoner kr till En frisk generation som arbetar för en mer jämlik hälsa, med familjen i fokus.

Andelen barn och unga i Sverige som lider av psykisk ohälsa har fördubblats sedan mitten av 80-talet. Att röra på sig och att äta bra är förutsättningar för en god fysisk och psykisk hälsa, skriver Kavli som bakgrund till att man väljer att stödja En frisk generations arbete mot ojämlik hälsa genom att ge barnfamiljer möjlighet till en aktiv gemenskap. 
Målet är att öka den fysiska aktiviteten och bidra med kunskap om mat i en social gemenskap i närområdet, konstaterar man.

Under två år kommer den ideella stiftelsen Kavlifonden (som är helägare av Kavli Sverige) att stödja En frisk generations arbete för en mer jämlik hälsa med 2,5 miljoner kr.
Under projektperioden ska organisationen anordna hälsofrämjande aktiviteter runt om i Sverige och bland annat ge kunskap om hälsosam mat.

– Kavli vill stärka barn och ungas psykiska hälsa genom stödet till En Frisk Generation. Deras kostnadsfria hälsofrämjande aktiviteter, är viktiga för att främja goda livsstilsvanor, som bidrar till välmående hos barn och deras familjer. Det känns fantastiskt för oss att få vara med och bidra till detta projekt, säger Kavlis vd Jonny Mattsson.

Fakta/En frisk generation
En frisk generation är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillsammans med kommuner, företag och organisationer arbetar för en mer jämlik hälsa för alla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snacksa med GØL truffle och parmesan

GØL Salami snacks är en favorit hos många, då snacksen passar till så många olika tillfällen. Oermotståndligt goda både som ett mellanmål i farten eller

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil