Kavli ger 2,5 miljoner kr till jämlik hälsa

Kavli ger 2,5 miljoner kr till jämlik hälsa
Glada miner när En frisk generation får 2,5 miljoner kr från Kavli. Foto: Pressbild
Kavlifonden, helägare till Kavli Sverige, ger 2,5 miljoner kr till En frisk generation som arbetar för en mer jämlik hälsa, med familjen i fokus.

Kavlifonden, helägare till Kavli Sverige, ger 2,5 miljoner kr till En frisk generation som arbetar för en mer jämlik hälsa, med familjen i fokus.

Andelen barn och unga i Sverige som lider av psykisk ohälsa har fördubblats sedan mitten av 80-talet. Att röra på sig och att äta bra är förutsättningar för en god fysisk och psykisk hälsa, skriver Kavli som bakgrund till att man väljer att stödja En frisk generations arbete mot ojämlik hälsa genom att ge barnfamiljer möjlighet till en aktiv gemenskap. 
Målet är att öka den fysiska aktiviteten och bidra med kunskap om mat i en social gemenskap i närområdet, konstaterar man.

Under två år kommer den ideella stiftelsen Kavlifonden (som är helägare av Kavli Sverige) att stödja En frisk generations arbete för en mer jämlik hälsa med 2,5 miljoner kr.
Under projektperioden ska organisationen anordna hälsofrämjande aktiviteter runt om i Sverige och bland annat ge kunskap om hälsosam mat.

– Kavli vill stärka barn och ungas psykiska hälsa genom stödet till En Frisk Generation. Deras kostnadsfria hälsofrämjande aktiviteter, är viktiga för att främja goda livsstilsvanor, som bidrar till välmående hos barn och deras familjer. Det känns fantastiskt för oss att få vara med och bidra till detta projekt, säger Kavlis vd Jonny Mattsson.

Fakta/En frisk generation
En frisk generation är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillsammans med kommuner, företag och organisationer arbetar för en mer jämlik hälsa för alla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil