Stora krav på fler hemleveranser nu

Stora krav på fler hemleveranser nu
Tempcon har fått fördubbla antalet fordon när kraven på hemleveranser ökar kraftigt. Foto: Pressbild Tempcon
Det senaste pandemiåret har lett till många förändringar. Ett av dem är att behovet av och efterfrågan på hemleveranser närmast exploderat.

Det senaste pandemiåret har lett till många förändringar. Ett av dem är att behovet av och efterfrågan på hemleveranser närmast exploderat.

Många gamla sanningar har förändrats under det senaste året där inte minst den digitala utvecklingen har tagit stora steg framåt i en takt som många av oss inte såg för ett drygt år sedan, skriver transportföretaget Tempcon i en pressrelease.

Den viktigaste indikationen på det är att kraven på transporter ”the last mile” och frmförallt hemleveranser av mat, dryck och recept ökat explosionsartat under pandemin.
Enligt Svensk dagligvaruhandels index ökade försäljningen i matbutikerna under tredje kvartalet 2020 med 5,8 procent samtidigt som e-handeln ökade i snitt med hela 101 procent, skriver Tempcon och hänvisar till att såväl Ica som Axfood till och med överträffade den tillväxten med 120 respektive 124 procents e-handelstillväxt.

Tempcon är själv ett typiskt exempel då man under det senaste halvåret ökat sin distribution av matkassar med närmare 200 procent sett till antalet nyttjade fordon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil