Ica korat till årets vegovänligaste kedja

Anna Östlund, Kategorichef Vego för ICA Sverige och Tina Hogevik, vice riksordförande för Djurens Rätt | Foto: Djurens Rätt
Ica tilldelas utmärkelsen ”Sveriges vegovänligaste matkedja 2022” av organisationen Djurens rätt som i år rankar Ica högst bland de svenska kedjorna.

”Sveriges vegovänligaste matkedja” är Djurens rätts rankning av de svenska livsmedelskedjornas vegoutbud.
Den 1 november, på Internationella vegandagen, presenterades rankingen för andra året i rad och i år alltså med Ica högst upp på prispallen.

En livsmedelskedja som arbetat flitigt med att utöka sitt växtbaserade sortiment är Ica, som i årets ranking kammar hem förstaplatsen med hela 144,5 poäng, baserat på bredden i vegoutbudet skriver Djurens rätt i en pressrelease . 
På andra plats placerar organisationen Hemköp som med 122 poäng har klättrat från femte plats till andra plats sedan förra året. På tredje plats finns Willys med 104 poäng. – Allt eftersom fler och fler av våra kunder hittar till vårt breda vegosortiment är det vår uppgift att vidareutveckla och bredda det. Vi på Ica vill göra varje dag lite enklare, både för de som äter helt växtbaserat samt för de som precis har hittat till kategorin, säger Anna Östlund som är kategorichef för vego hos Ica Sverige. 

– Därför strävar vi efter att både fylla på med nyheter i hyllan men också att fortsätta erbjuda vardagsfavoriter som redan fått en självklar plats på svenska matbord, tillägger Anna Östlund.

Bildspel:

–Det finns mycket som livsmedelskedjorna kan göra för att hjälpa konsumenterna att göra djurvänligare val i butiken. Det är glädjande att se Sveriges största livsmedelskedja, Ica, både jobba för ett bredare växtbaserat sortiment till 2030 och faktiskt redan idag erbjuda bredast utbud, säger Tina Hogevik, vice riksordförande för Djurens rätt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil