Positiva till trygghetspaket

”Mycket bra”, är kommentaren från Handels ordförande Susanna Gideonsson efter regeringens besked. | Foto: Handels
”Mycket bra att regeringen nu stärker trygghetssystemen på arbetsmarknaden”, säger Handels ordförande Susanna Gideonsson efter måndagens besked.

Efter regeringens presskonferens om förändringar i a-kassan och övriga arbetsmarknadssatsningar är fackförbundet Handels positivt.
– Mycket bra att regeringen nu stärker upp och öppnar upp trygghetssystemen på arbetsmarknaden, säger Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund.

Handels har tidigare lyft den osäkra situationen för hundratusentals arbetare i tjänstesektorn som förlorar sina jobb. Många har otrygga anställningar i branscher som nu drabbats hårt.

Klädbutiker, frisörer och gränshandel är några av de värst drabbade sektorerna.
Enligt Handels möter förändringarna i a-kassan upp de nya behoven på ett bra sätt.

– Vi hade velat att arbetsvillkoret i a-kassan sänktes ytterligare, många i handeln jobbar mindre än 60 timmar per månad. Men detta kommer att fånga upp många av de som annars stått på bar backe,
säger Susanna Gideonsson.

En snabbare kvalificering för stöd är ytterligare en punkt Handels föreslagit som nu uppfylls. Dessutom höjs taket för ersättningen.
Sedan 16 mars har Handels haft ett kraftigt inflöde av nya medlemmar både till förbundet och till a-kassan. Tusentals medlemsansökningar väntar på behandling.
Med de aviserade förändringarna räknar Handels också med ett ökat tryck på ansökningar om ersättning från a-kassan.

– Stödet till a-kassornas administration är nödvändigt. Våra handläggare är pressade till max och vi prioriterar dessa arbetsuppgifter högt. Men för att hantera de ökade ansökningarna måste vi stärka upp med ytterligare personal, säger Susanna Gideonsson.
Handels är även positiva till de andra satsningarna som presenterades på regeringens presskonferens.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil