Ica låter paketen åka med maten

Samuel Young hos Icax | Foto Pressbild
Ica lanserar en ny pakettjänst för e-handlare där paketen samåker med maten. Just nu tillgänglig i södra och västra Sverige, snart i hela landet.

Ica fortsätter med ambitionen att göra vardagen enklare för kunderna genom att nu lansera ”Ica Paket” – en ny pakettjänst från Icax, Icas innovationshubb.
Tjänsten finns sedan 11 oktober tillgänglig i södra och västra Sverige och inom kort i hela landet.

Ica-butikerna tar dagligen emot otaliga transporter med livsmedel och paket till sina kunder och nu lanserar Icax en ny pakettjänst där paketen samåker med befintliga lastbilstransporter till butikerna från Icas lager.
På så sätt tar man tillvara på outnyttjad plats i befintliga transporter. Paketen lämnas ut över manuell disk eller paketskåp hos butiker som är ombud för Ica Paket.

– Vi är väldigt stolta över att vi äntligen går live med Ica Paket och övertygade om att det finns många e-handlare och kunder som kommer att vilja testa tjänsten. Vår förhoppning är att tjänsten är utrullad i hela landet inom kort. Nio av tio Ica-butiker är paketombud eller har ett paketskåp idag, säger Samuel Young hos Icax.

Ica Paket är ett samarbete mellan Icax, Earlybird och Ingrid. Bland dem som redan anslutit sig finns nätbokhandeln Adlibris.

På bilden syns Petter Sandung på ICA Maxi Kungälv som är en av butikerna som anslutit sig till ICA Paket | Foto Pressbild

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil