Implementerar återvunnen plast

Foto Pressbild
Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Detta partnerskap är en del av Spendrups långsiktiga hållbarhetsstrategi och markerar deras strävan efter att minska klimatpåverkan och främja cirkulär användning av resurser. Genom att implementera konsumentåtervunnen plast i hela sin produktlinje tar Spendrups ett stort steg mot en mer hållbar framtid.

För Trioworld är detta samarbete lika viktigt. Genom att hjälpa Spendrups att förbättra sin hållbarhetsprestanda och samtidigt bibehålla hög kvalitet och effektivitet, visar de sin strävan efter att driva utvecklingen mot en cirkulär ekonomi för plast.

Det är dock viktigt att notera utmaningarna med att använda återvunnet material. För att säkerställa att plasten håller samma höga kvalitet genom hela produktionsprocessen har omfattande tester genomförts.

För Spendrups beräknas omställningen leda till en årlig besparing motsvarande ca 150 ton ny plast och en minskning på 200 ton CO2-ekvivalenter. Nästa steg i samarbetet blir att öka andelen återvunnet material ytterligare, med målsättningen att nå 70 procent inom några år.

Genom detta samarbete visar Spendrups och Trioworld vägen för en mer hållbar framtid, där företag tar ansvar för sin påverkan på miljön och arbetar tillsammans för att minska klimatavtrycket.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil