8,9 procent upp för Ica

8,9 procent upp för Ica
Foto: Mostphotos

Försäljningen i de svenska Ica-butiker steg med 8,9 procent under oktober 2020. Det var ett resultat som var exakt i jämnhöjd med marknaden i övrigt.

Under oktober månad sålde landets 1 267 Ica-butiker för 10 817 miljoner kr, alltså strax över 10,8 miljarder kr.
Det är 8,9 procent mer än under oktober 2019 och exakt i nivå med övrig dagligvaruhandel i oktober.

För hela tiomånadersperioden januari-oktober har Ica ökat försäljningen med 7,4 procent och det är en noslängd före marknaden i övrigt som noterar 7,2 procent plus för motsvarande period.

Bäst hos Ica under oktober gick formatet Ica Maxi med ett plus på 12,6 procent följt av Kvantum och Nära vilka båda sprängde målsnöret på 9,0 procents ökning medan Supermarket fick nöja sig med en 5,0-procentig ökning av försäljningen.

Situationen mellan Icas olika butiksformat är likartad när det gäller hela den gångna tiomånadersperioden 2020.

Ica Maxi har där ett plus på 11,0 procent, Kvantum 8,1 procent, Ica Nära 6,6 procent medan Supermarket stannar vid plus 3,5 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil