Invigde Glassiversum – fördubblar kapaciteten

Stefan Carlsson, VD för SIA Glass, klipper bandet | Foto Pressbild
SIA Glass har officiellt invigt Glassiversum, sin nya expansion i Slöinge, som är företagets mest betydande investering någonsin.

Stefan Carlsson, VD för SIA Glass, säger att Glassiversum är nyckeln till deras fortsatta tillväxtresa. Under de senaste åren har SIA Glass nästan nått sin produktionskapacitet, och byggprojektet för denna imponerande utökning av glassfabriken startade 2021. Nu står en ny, 3 000 kvadratmeter stor och ljus byggnad, tillsammans med toppmoderna maskiner, redo. Produktionen förväntas vara fullt igång i januari 2024.

Den nya utbyggnaden kommer att dubbla fabrikens kapacitet för glassproduktion och skapa 15-20 nya arbetstillfällen, men, med En prislapp nära 300 miljoner kronor.

Med tillägget av Glassiversum skapar företaget helt nya möjligheter att möta den ökande efterfrågan, med kapacitet att producera upp till 40 miljoner liter glass årligen med en standard tvåskiftsproduktion.

Stefan Carlsson, VD för SIA Glass, understryker att denna expansion möjliggör ökad innovation och hållbarhet, då de kommer att använda svenska råvaror och modern utrustning.

Den officiella invigningen av Glassiversum ägde rum den 16 oktober i Slöinge, där bland andra Hallands landshövding Brittis Benzler och Falkenbergs kommunstyrelsens ordförande Per Svensson var närvarande. Detta är en viktig satsning för både företaget och regionen.

Glassiversum utmärker sig även för sitt fokus på miljö och arbetsmiljö. Den nya utbyggnaden är energisnålare och har en mer vattensnål produktion än äldre anläggningar. Dessutom innebär den högsta standarden för ljud och ljus en förbättrad arbetsmiljö.

SIA Glass har satt höga mål, och Glassiversum har klarat miljöcertifieringen Miljöbyggnad Guld, vilket innebär att det är en av de mest miljövänliga och ambitiösa byggnaderna, med uttalad miljöprofil. Certifieringen utförs av Sweden Green Building Council och är en stolt prestation för företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil