Isoleringsmaterial av alger blir belönat

Grundare Janna Naser & William Khzouz | Foto Pressbild
Frixos stiftelse ger årets stipendium till två unga entreprenörer, Alga Insulation, som utvecklar ett hållbart alternativ till dagens isoleringsmaterial.

Alga Insulation började som ett UF-företag medan grundarna Janna Naser och William Khzouz fortfarande gick i gymnasiet.
Där påbörjade de framtagandet av en innovativ process som omvandlar alger till isoleringsmaterial för byggnader.

När de nu får det stipendium som Frixos stiftelse sedan 2016 delar ut till entreprenörer som främjar ett hållbart samhälle och motverkar utanförskap, har det registrerade företaget Alga Insultation funnits i tre månader.

– Att vinna Frixosstipendiet är för oss ett erkännande av vårt engagemang för ekologisk hållbarhet och arbetet med att förändra branschen. Det innebär att vår vision och insatserna för att utveckla en produkt som inte bara är effektiv och innovativ, utan också ekologiskt hållbar, uppskattas. Det är vi mycket tacksamma över, säger Janna Naser, vd för Alga Insulation.

Stipendiet kommer att användas till fortsatt forskning och utveckling av isoleringsmaterialet, som också är tänkt att bidra till att rena Sveriges stränder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil