Karlstad på tillbaka men långsammare

Foto MostPhotos
Den kommersiella aktiviteten i Karlstad centrum ökar men omsättningsökningen är svagare än i jämförbara städer, enligt Centrum Karlstad.

Det är årets Cityindex som visar att omsättningsökningen i Karlstad centrum 2021 uppgick till 3,5 procent.
Positivt men enligt City Karlstad svagare utveckling än i jämförbara städer.

– Det är en indikation på att vi behöver samarbeta ännu mer, och att vi behöver ett mer mixat utbud, säger Åsa Eriksson, centrumutvecklare och vd för Centrum Karlstad, hos nwt.se.Omsättningen av all handel, hotellnätter, restaurangbesök och annan kommersiell service i Karlstads centrum var 2,1 miljarder kronor under 2021. 
Det kan sättas i relation till de två externa handelscentra Karlstad har – Bergvik som omsatte 2,8 miljarder kr och Välsviken med 1,3 miljarder kr samma år.

– Det är en tuff konkurrenssituation för stadskärnan i Karlstad, konstaterade Miko Roth, kundansvarig på HUI Research när han presenterade rapporten under tisdagen.

Karlstads stadskärna presterade följaktligen sämre än jämförbara städer, där den genomsnittliga omsättningsökningen var 5,9 procent under 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil