Karlstad på tillbaka men långsammare

Foto MostPhotos
Den kommersiella aktiviteten i Karlstad centrum ökar men omsättningsökningen är svagare än i jämförbara städer, enligt Centrum Karlstad.

Det är årets Cityindex som visar att omsättningsökningen i Karlstad centrum 2021 uppgick till 3,5 procent.
Positivt men enligt City Karlstad svagare utveckling än i jämförbara städer.

– Det är en indikation på att vi behöver samarbeta ännu mer, och att vi behöver ett mer mixat utbud, säger Åsa Eriksson, centrumutvecklare och vd för Centrum Karlstad, hos nwt.se.Omsättningen av all handel, hotellnätter, restaurangbesök och annan kommersiell service i Karlstads centrum var 2,1 miljarder kronor under 2021. 
Det kan sättas i relation till de två externa handelscentra Karlstad har – Bergvik som omsatte 2,8 miljarder kr och Välsviken med 1,3 miljarder kr samma år.

– Det är en tuff konkurrenssituation för stadskärnan i Karlstad, konstaterade Miko Roth, kundansvarig på HUI Research när han presenterade rapporten under tisdagen.

Karlstads stadskärna presterade följaktligen sämre än jämförbara städer, där den genomsnittliga omsättningsökningen var 5,9 procent under 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil