Alltfler kvinnor tar växtbaserat i kaffet

Alltfler kvinnor tar växtbaserat i kaffet
Nya siffror från Valio indikerar att allt fler unga kvinnor väljer växtbaserat i kaffet. Foto: Pressbild Valio
I en ny undersökning säger hälften av de svarande unga kvinnorna att de väljer växtbaserat i kaffet. Endast 34 procent av dem tar traditionell mjölk.

I en ny undersökning säger hälften av de svarande unga kvinnorna att de väljer växtbaserat i kaffet. Endast 34 procent av dem tar traditionell mjölk.

Fler svenskar föredrar växtbaserat i kaffet. Störst är trenden bland unga kaffedrickande kvinnor där varannan av de svarande i Valios Magrapporten väljer växtbaserade alternativ i stället för mjölk.
Trots detta är det ännu inte en självklarhet att alternativen finns i de flesta hem, enligt Valio.

Siffror från rapporten indikerar att det är unga kvinnor i åldern 16-24 år som är stordrickarna. År 2019 valde en tiondel av de unga kvinnorna växtbaserat i koppen, idag väljer varannan det.
Dessa vill så klart helst ha växtbaserat i kaffet även hemma hos andra, men bara drygt hälften av dem får det.

– Trots det ökande användandet av växtbaserat bland unga finns det inte alltid som alternativ hemma hos andra. Enligt undersökningen får de som vill ha en kopp kaffe med konventionell mjölk oftast som de vill, andra kan fortfarande behöva kompromissa, kommenterar Anette Björnlund, media- och kommunikationschef på Valio i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil