Kiviks Musteri tar steg mot plastminskning

Foto Pressbild
För en grönare framtid: Kiviks Musteri anammar EU-direktivet med fastsittande plastkorkar på sina dryckesförpackningar från och med januari 2024, vilket minskar plastförbrukningen och främjar återvinning.

För att bekämpa plastförorening och dess negativa påverkan på miljön har EU antagit Engångsplastdirektivet, som syftar till att minska plastförbrukningen och främja hållbara alternativ. Ett viktigt steg i detta direktiv är att från och med juli 2024 måste alla plastkorkar sitta fast på dryckesförpackningar för att få säljas på den svenska marknaden. Kiviks Musteri har anpassat sig till detta och introducerar sina nya förpackningar med fastsittande plastkorkar från och med januari 2024.

Plastens skadliga påverkan på miljön
EU-direktivet fokuserar på de tio vanligast förekommande skräpföremålen i naturen, där plastutgör en betydande del. Nästan 85% av havsskräpet består av plast, varav nästan hälften utgörs av engångsartiklar. Plast är skadligt för både djurliv och miljön, och en stor del av plasten är svår att återvinna. Målet är att minska alla engångsartiklar, oavsett material, och därmed minska nedskräpningen och förbättra återvinningen.

Kiviks Musteris nya förpackningar och återvinningsprocess
För att möta kraven i EU-direktivet lanserar Kiviks Musteri nu sina nya förpackningar där plastkorkarna sitter fast. Efter att förpackningen är tom uppmanas konsumenterna att lämna kvar korken på förpackningen, som sedan ska sorteras som papper. Principen är att förpackningar med olika material bör sorteras efter det material som väger mest. Denna nya funktion kan kräva en omställning för konsumenterna, men fördelarna av att se till att korkarna återvinns istället för att hamna i naturen är betydande.

Miljövinster och behovet av förändring
Korkar är en av de vanligaste föremålen som förorenar stränder idag, och nedbrytningstiden för plast är hundratals år. Därför är det viktigt att övergå till återvinningsbara alternativ för att minska den långsiktiga miljöpåverkan. Återvinning av plast har enorma miljövinster, och enligt beräkningar motsvarar återvinningen av en miljon ton plast att ta bort en miljon bilar från vägarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sänker priserna på Matriket-produkter

Under mars erbjuder Lidl 20% rabatt på alla Matriket-produkter för att främja svensk matkonsumtion och öka medvetenheten om produkternas höga kvalitet.

Salladsnyheter värmer upp våren

Picadeli svarar på kundernas önskemål och introducerar fyra nya smaker till sina salladsbarer i vår. Från krämig pestodressing till solgul morot, det finns något för alla.

Tele2 säljs till franska ägare

Tele2 byter ägare när Kinnevik överlåter sin andel till Freya Investissement, kontrollerat av Iliad. Affären värderas till 13 miljarder kronor.

Tareq Taylor som Drömgäst

En ny undersökning avslöjar svenskarnas pastaätarmönster och myter om italiensk matlagning, med önskan om att dela en måltid med Tareq Taylor.

Renewcell ansöker om konkurs

Renewcell, specialiserat på klädåtervinning, ansöker om konkurs efter misslyckad finansiering för sin strategiska översyn, meddelar bolagets styrelseordförande.

Unionen stämmer Apotea

Fackförbundet Unionen har stämt Apotea i Arbetsdomstolen och kräver 300 000 kronor i skadestånd för påstådd överträdelse av arbetsmiljölagen. Unionen begär även att detta mål behandlas tillsammans med en tidigare rättslig tvist.

Så stora blev bonusarna

Axfoods avgående vd Klas Balkow tilldelas för andra året i rad en nästan maximal bonus på 4,8 miljoner kronor. Nina Jönsson toppade dock denna.

Nya öden för Picards lokaler

Efter Picards konkurs i januari pågår nu en utförsäljning av de sista matvarorna från butikerna. Konkursförvaltaren Lars Lundberg avslöjar att flera parter visar intresse för att ta över de gamla lokalerna.

Tonvis kokain bland bananer

I ett dramatiskt beslag har brittisk polis avslöjat vad som tros vara ett av de största kokainfynden i Storbritanniens historia. Den 8 februari upptäcktes inte mindre än 5,7 ton kokain gömda i en container med bananer vid Southampton hamn.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil