Lidl i tvist med kommun

Lidl är i tvist med Karlskoga kommun i samband med ett markköp som gått snett. | Foto av Roland Magnusson
Tvisten mellan Lidl och Karlskoga kommun angående det markområde i staden där Lidl byggt en butik går vidare och nu tänker kedjan stämma kommunen.

För en relativt kort tid sedan invigde Lidl sin andra butik i Karlskoga efter att 2017 ha köpt mark av kommunen i Sandviken, östra delen av Karlskoga längs E18.
Lidl betalade två miljoner kr för marken och hävdar att det då sades att marken skulle vara schaktbar.

Vid byggnationen hittade företaget sedan, enligt egen uppgift, 12 000 ton rivningsavfall och annat vilket gav en merkostnad för Lidl vilken man uppger till drygt fem miljoner kr.
Lidl har sedan försökt kräva kommunen på de pengarna men kommunen anser att avtalet mellan parterna inte ger kommunen något ansvar i det aktuella fallet.

– Vi har försökt vid ett flertal tillfällen att få till ett möte men de hänvisar oss bara till deras advokatfirma som de anlitat. När jag pratade med kommunen sade att de enbart kunde möta oss om vi drog tillbaka vårt pengakrav, säger Lidls Johan Vennerström nu till karlskogatidning.se

– Kommunen har väldigt noggrant redogjort varför de inte har något felansvar gentemot Lidl. Man bestrider inte att det finns rivningsmassor i marken men ur ren juridisk bemärkelse finns det inget fel på fastigheten eller i det avtal som upprättats mellan dem och Lidl, säger kontaktpersonen Susanne Edensvärd hos advokatfirman Maq, som representerar kommunen, till lokaltidningen.

Lidl tänker nu gå vidare juridiskt och stämma kommunen för att få loss pengarna.
– Vi hade hoppats på att kunna komma till en överenskommelse på ett annat sätt men det är tydligt att det inte kommer vara möjligt. De har begått ett miljöbrott och de vill att vi ska stå för kostnaden för det och det är inte acceptabelt. Vi har förberett en stämningsansökan som ligger i min mailbox som vi kommer att skicka iväg om de inte går med på att träffa oss, säger Johan Vennerström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil