Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Så var det inte tänkt

Coop öppnar sin nya butik för gränshandel i Storlien onsdag. Problemet? Gränshandeln är inställd i coronavirusets spår och gränsen mot Norge stängd.
Norges gräns är dessvärre stängd under nyöppningen av gränsbutiken i Storlien.

Det blev på sitt sätt en sorts aprilskämt, även om så inte var tänkt. Denna veckas onsdag, 1 april, öppnar Coop enligt plan sin nya stora butik i Storlien, predestinerad för gränshandel. Men i coronakrisens spår blir det naturligtvis inte den kickstart man hoppats på. Framförallt inte då gränsen mot Norge är stängd när vi ska försöka hålla det hotande viruset stånget.

– Givetvis är det tråkigt att invigningsceremonin senareläggs, men vi har full förståelse för situationen. Vi har valt att öppna portarna till Stora Coop Storlien som planerat, även om andra butiker i Fjellhandel avvaktar öppning. I det här läget är det viktigt att Stora Coop Storlien öppnar den 1 april för att säkerställa en god livsmedelsförsörjning i området, kommenterar Thomas Johansson, vd för Coop Nord, i en pressrelease.

– Butikens breda utbud kommer under rådande omständigheter anpassas efter situationen. Vi ser fram emot att hälsa våra lokala kunder välkomna och tids nog när gränserna öppnar även tillresta kunder, fortsätter han.

Den gamla butik Coop hittills drivit i Storlien stängs tisdag kväll. Den nya butiken får namnet Stora Coop Storlien och en säljyta på hela 3 000 kvadratmeter mot den tidigare butikens 1 200. Så länge gränsen mot Norge är stängd kommer den nya butiken att ha inskränkningar i sina öppettider.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.