Klas Balkow ny bas för branschorganisationen

Klas Balkow ny bas för branschorganisationen
Ny ordförande för Svensk dagligvaruhandel – Axfoods Klas Balkow. Foto: Fond och Fond
Axfoods koncernchef vd Klas Balkow är sedan årsskiftet även styrelseordförande för branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel.

Axfoods koncernchef vd Klas Balkow är sedan årsskiftet även styrelseordförande för branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel.

När Svensk dagligvaruhandels tidigare ordförande Magnus Johansson lämnade sitt jobb som vd för Coop Sverige med omedelbar verkan lämnade han som en konsekvens även ordföranderollen i branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel.

I organisationen ingår Axfood, Coop, Citygross, Ikea, Ica och Lidl och hanterar branschgemensamma frågor.
Ordförandeskapet roterar mellan Axfoods, Coops och Icas vd:ar och skiftar mellan dem vartannat år.

Nu får Klas Balkow, koncernchef och vd hos Axfood, ta över under pågående mandatperiod och agera ordförande fram till nästa ordinarie stämma vilken sker i juni.

– Svensk Dagligvaruhandel har en viktig funktion som vår samhällsviktiga branschs gemensamma röst och kraft i viktiga samhälls- och näringspolitiska frågor. Det här har varit tydligt inte minst under pandemin. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att vidareutveckla både vår bransch och branschorganisation tillsammans med kansliet och övriga styrelsen, säger Klas Balkow.

– Det finns ett ökande intresse för vår bransch från såväl politiker som myndigheter och det är därför allt viktigare att vi jobbar tillsammans och tar ett gemensamt ansvar för utvalda frågor som rör oss. Jag är säker på att vi under året kommer att utveckla vårt samarbete inom dagligvaruhandeln ytterligare, säger organisationens vd Karin Brynell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil